Banner 980x90

15.reizi notiks Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls

Ilustratīvs foto/ Foto: Liepaja24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Liepaja24.lv
Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls jau 15.reizi notiks no 6.septembra līdz 30.septembrim, "Rietumu radio" informēja festivāla sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Paula Pujēna.

Šogad festivālā būs gan izstādes, gan koncerti Liepājā un Kuldīgā. Festivāla atklāšanas koncerts "Liepājas skartais" notiks 9.septembrī plkst.19 Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē.

Tajā uzstāsies poļu ērģelnieks Ježijs Dzjubiņskis, izpildot poļu ērģelnieka un komponista Mečislava Sužiņska darbus. Zimīgi, ka 19.gadsimta nogalē dzīves ceļi Sužiņski atveduši arī līdz Liepājai, kur viņš vadījis baznīcas kori, spēlējis ērģeles un komponējis.

Sekos koncerts "Venēcijas smiekli un asaras" koncertzāles "Lielais dzintars" kamerzālē 10.septembrī plkst.19. Tajā piedalīsies Aigars Reinis (ērģeles) un baroka mūzikas ansamblis Lāsmas Melderes-Šestakovas vadībā, izpildot Antonio Vivaldi, Antonio Kaldara, Džovanni Batista Ferrandīni darbus.

Jau vairākus gadus festivāla laikā notiek koncerti arī Kuldīgā. Šogad pirmais no koncertiem būs 16.septembrī plkst.14 Kuldīgas Sv.Annas baznīcā. Tajā piedalīsies Ilona Birģele (ērģeles), Biruta Ozoliņa (balss) un Anda Eglīte (kokle) ar programmu "Maestro, tautasdziesma un ērģeles", kas veltīta šīgada jubilāra Romualda Jermaka 85.dzimšanas dienai. Šo pašu koncertprogrammu varēs dzirdēt arī nākamajā dienā Liepājā.

Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls ik gadu priecē liepājniekus un pilsētas viesus ar brīnišķīgu mūziku Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē. Pašvaldība sadarbībā ar pilsētas ērģelnieku Lotaru Džeriņu to iedibināja 2002.gadā ar mērķi pievērst uzmanību pilsētas lepnumam - Sv.Trīsvienības katedrāles vēsturiskajām baroka ērģelēm, kurām ir 131 reģistrs, 4 manuāļi un vairāk nekā 7000 stabuļu. Kopš 1912.gada tās ir pasaulē lielākās vēsturiskās mehāniskās ērģeles, kuras saglabājušās savā sākotnējā izskatā un nav pārbūvētas.

15.Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls tiek rīkots sadarbībā ar VSIA "Latvijas koncerti", festivālu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas Kultūras pārvalde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)