Banner 980x90

5 veidi, kā samazināt auto uzturēšanas izmaksas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Automašīna nav lēts prieks. Ar to saistīti dažādi izdevumi – par degvielu, apdrošināšanu, remontu, uzturēšanu, stāvvietas atļaujām, tehnisko apskati, ceļu nodokli u.tml. Katru gadu cilvēki, kuriem ir mašīnas, iztērē vairākus simtus eiro, taču ir daži veidi, kā šīs izmaksas samazināt. 

Netaupi uz remontu un apkopi 
Dažreiz nauda ir jātērē, lai to ietaupītu. Ja vēlies, lai Tavs auto būtu ļoti labā tehniskā stāvoklī un kalpotu ilgi, centies ņemt vērā visus ražotāja norādījumus par tā uzturēšanu un apkopi. Regulāras mehāniķa vizītes tev nākotnē var ietaupīt naudu par krietni nopietnākiem labošanas darbiem. Turklāt, pareizi rūpējoties par mašīnu, tā patērēs mazāk degvielas, tādēļ tev arī nebūs jātērē tik daudz naudas bākas uzpildīšanai. 

Vismaz reizi mēnesī pārbaudi gaisa spiedienu riepās
Neņemot vērā tikai drošību, pareizs gaisa spiediena līmenis auto riepās ļaus tām kalpot ilgāk, kā arī palīdzēs tev ietaupīt naudu par degvielu. Izrādās, ka, braucot ar mašīnu, kuras vienai riepai spiediens ir par 9 psi mazāks, samazina riepas kalpošanas laiku par 15 000 km, kā arī vairāk patērē degvielu. 

Samazini auto kondicioniera izmantošanas biežumu
Lielākā daļa automašīnu kondicionieru darbojas, izmantojot dzinēja jaudu, kā rezultātā palielinās arī degvielas patēriņš. Lai ietaupītu, centies izmantot kondicionieri tikai tad, kad tas tiešām ir nepieciešams, kā arī novieto automašīnu ēnainā vietā, lai tā stāvēšanas laikā tik ļoti neuzsiltu. Vienkāršāk runājot, ja tev ir sajūta, ka vēlies uzvilkt džemperi, laiks izslēgt kondicionieri. 

Pārvietojies, domājot par degvielas ekonomiju
Agresīva braukšana (piemēram, ātruma pārsniegšana, bremzēšana, "saulīšu mešana" u.tml.) ne tikai kaitē tavam auto un apdraud tavu un citu cilvēku dzīvību, bet arī paaugstina summu, kādu tu katru nedēļu tērē degvielas iegādei. 

Iegādājies izdevīgu apdrošināšanu 
Auto apdrošināšana ir pirkums, kas, ieguldot naudu šobrīd, ļauj mums to ietaupīt nākotnē. Jo, kā zināms, dzīve ir pietiekami neparedzama. OCTA ir tā polise, bez kuras ceļā doties nevar neviens autovadītājs. Un tas saprotams, jo šī apdrošināšana sedz zaudējumus, kas cilvēka vainas dēļ radušies trešajai personai vai tās mantai. Taču, kas notiek tad, ja cieš pats negadījuma izraisītājs vai tā manta? Šādos gadījumos nepieciešama plašāka seguma apdrošināšana. Tāpēc ne velti KASKO polise tiek saukta par visu risku apdrošināšanu. 

Nepieciešamību pēc KASKO katrs auto īpašnieks var izvērtēt individuāli, apsverot visus iespējamos riskus un savu drošību. Kā zināms, šī apdrošināšana ir brīvprātīga, taču atsevišķos gadījumos tās iegādi var noteikti, piemēram, līzinga izsniedzējs, kas piešķīris aizdevumu auto iegādei. 

Pārējos gadījumos mašīnu īpašniekiem pašiem jāpieņem lēmums par šādas apdrošināšanas iegādi. Vai arī Tu esi domājis par to, ka varētu to nopirkt? Tad Tev noteikti noderēs informācija par to, kas īsti ietilpst šajā polisē. Pastāstīsim par to, kādu segumu piedāvā Compensa KASKO polise:
• transportlīdzekļa avārija un auto sasišana – gan vasarā, gan ziemā uz Latvijas ceļiem notiek pietiekami daudz negadījumu, kuros cieš cilvēki un tiek bojātas automašīnas. Neatkarīgi no tā, vai Tu būsi vainīgais avārijas izraisīšanā, ja Tev būs KASKO, Compensa atlīdzinās radušos zaudējumus;
• apzagšana – lai arī cilvēkiem mēdz teikt, ka nevajag atstāt auto svarīgas un vērtīgas lietas, tomēr dažreiz mēs nodomājam – kas gan slikts var notikt, vai arī vienkārši citu apstākļu spiesti atstājam mašīnu un tajā esošos priekšmetus bez uzraudzības. Un, ja gadījumā zagļi būs aiznesuši auto esošās lietas, apdrošinātājs izmaksās kompensāciju;
• nozagšana – arī Latvijā joprojām diezgan bieži dzird gadījumus par mašīnu zādzībām. KASKO noderēs šajos gadījumos, it īpaši, ja auto ir jauns vai nesen iegādāts;
• uguns, ūdens un dabas stihiju radītie bojājumi – nesen kādai sievietei, braucot pa pilsētas galveno ielu, spēcīga vēja rezultātā uz mašīnas uzkrita lūstošs koks, spēcīgi sabojājot virsbūvi un stiklu. Lūk, šādās situācijās lieti noder KASKO;
• mājdzīvnieku radītie bojājumi – šeit viens no piemēriem varētu būt suns, kas, iekļuvis auto salonā, to sabojā un saskrāpē;
• sadursme ar meža zvēriem – šādi gadījumi uz Latvijas ceļiem notiek ļoti bieži. Un diemžēl to radītie bojājumi automašīnām mēdz būt nopietni, tādēļ ir vērtīgi, ja iegādāta KASKO. 

Šie ir populārākie riski, kas ietilpst Compensa KASKO apdrošināšanā. Taču tas vēl nebūt nav viss. Papildus tam ir pieejama arī diennakts tehniskā palīdzība, aizvietošanas auto, negadījums bez pašriska utt. Par to visu sīkāk vari uzzināt Compensa.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)