Banner 980x90

6 noderīgi padomi, kas Jums būtu jāzina pirms automašīnas iegādes

Personīgais auto mūsdienās ir visai pašsaprotams. Taču tā iegāde nav vienkāršs process. Ja ģimenē ir bērni, darbavieta atrodas vairākus desmitus kilometru no mājām, ir tikai loģiski, ja ģimenē ir automašīna, turklāt ne tikai viena, bet pat divas. Pārvietošanās nepieciešamība un laika sadalījums ne vienmēr sakrīt ar mūsu vēlmēm vai sabiedriskā transporta kursēšanas grafiku.

Iegādāties jaunu auto ar pašu iekrājumu palīdzību ne vienmēr ir iespējams, īpaši, ja auto saplīsis nesen, bet transportlīdzeklis nepieciešams steidzami. Vislabāk, protams, būtu šādam pirkumam iekrāt, taču tas prasa laiku, un ne visiem tāds ir. Nokļūt vajadzīgajos  galamērķos nepieciešams šobrīd, nevis pēc gada, kad būs iekrājusies vajadzīgā naudas summa jaunā auto iegādei. Lielisks risinājums šādā situācijā var būt patēriņa kredīts, kur aizdevuma summu var atdot pamazām, taču, kā ikviens aizdevums, tas ir jāatmaksā, tādēļ pirms aizņemties rūpīgi izvērtējiet iespēju atmaksāt kredītu! 

Iegādājoties jaunu vai lietotu auto, jāzina vismaz dažas pamata lietas. Dodoties uz salonu jauna auto meklējumos, par auto tehnisko stāvokli nebūs jāsatraucas. Auto būs dārgāks nekā lietots auto, taču papildu ieguldījumu, piemēram, remontam, tas neprasīs. Vien obligāto apdrošināšanu vai KASKO. Taču arī jauns auto jāizvēlas rūpīgi, jo ir dažādas nianses, pēc kurām noteikt, kurš auto modelis būs tieši Jums piemērotākais. 

Neatkarīgi no izvēles – par labu lietotam vai jaunam auto – lūk, 6 padomi, ko vērts ievērot, iegādājoties automašīnu!

Iegādājoties lietotu auto
♦ Ja savas zināšanas par auto uzbūvi un tehnisko pusi vērtējat kā vidējas vai samērā vājas, drošāk pirms auto pirkšanas pakonsultēties ar kādu speciālistu un palasīt atsauksmes dažādos interneta forumos. Ar atsauksmēm gan jābūt uzmanīgam – cik cilvēku, tik viedokļu, taču speciālists spēs pastāstīt par dažādu auto trūkumiem vai priekšrocībām. 
♦ Vēl labāk, ja ir iespējams paņemt līdzi kādu speciālistu, kad dodaties izvēlēties lietotu auto. Nekas, ja neesat auto guru, taču daudz nepatīkamāk būs tad, ja iegādāsieties auto ar kādu nopietnu defektu, ko Jūs kā nezinātājs nepamanījāt.
♦ Lietotu auto tirgū jābūt uzmanīgākam, nekā iegādājoties jaunu auto no salona. Jārēķinās, ka jau pēc iegādes būs nepieciešami pirmie ieguldījumi. Pirms lietota auto iegādes ieteicams pārbaudīt visu iespējamo informāciju par auto – CSDD informāciju attiecībā uz nobraukumu. Ja iespējams, pārbaudet VIN numuru, noskaidrojot dažādus datus par auto vēsturi. Tāpat palūdziet auto īpašnieku doties kopā uz kādu Jums zināmu servisu vai CSDD pārbaudīt auto tehnisko stāvokli. 

Iegādājoties jaunu auto
♦ Par tehnisko pusi tik daudz nav jāsatraucas. Taču, iegādājoties jaunu auto, tā cena ir augstāka nekā lietotai automašīnai, līdz ar to tas ir lielāks ieguldījums. Tādēļ vērts padomāt par tā izmēru, praktiskumu, patēriņu un citu specifiku, kas ikdienā varētu būt īpaši noderīgi.  
♦ Izvēloties jaunu auto, domājiet arī par drošību! Ja iespējams, izvēlieties modernu auto, kas aprīkots ar jaunākajām drošības sistēmām un nodrošina augstāku kvalitāti. Līdzīga modeļa auto, atkarībā no izlaiduma gada, var ļoti atšķirties, tādēļ palasiet forumus, pajautājiet draugiem, paziņām – ievāciet informāciju vēl pirms došanās uz auto salonu. 
♦ Lai gan jauns auto nozīmē, ka vajadzība pēc remonta nebūs tik drīz, noskaidrojiet, cik izmaksā šāda auto servisa apmeklējums (dažādiem remontiem). Iespējams, ilgtermiņā šāds auto būs pat vēl dārgāks, nekā sākumā plānojāt. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)