Banner 980x90

8 iemesli, kādēļ mājai izvēlēties dakstiņu jumtu

Būvējot māju vai veicot tās remontu, jumta seguma izvēle ir viens no atbildīgākajiem uzdevumiem. No izvēlētā jumta materiāla un tā kvalitātes ir atkarīga mājas iemītnieku drošība, komforts kā arī pašas mājas vizuālais izskats. 

Mūsdienās pieejami dažādu veidu jumta segumi, taču īpaši jāizceļ tieši dakstiņi – izturīgs un pievilcīgs jumta segums, kas piemērots arī Latvijas mainīgajiem klimatiskajiem apstākļiem. Turpinājumā 8 iemesli, kādēļ dakstiņu jumts ir labākā izvēle jebkurai mājai. 

• Dakstiņu jumts labi papildina jebkura stila māju
Dakstiņi ir pieejami dažādās variācijās un toņos, tādēļ ikviens atradīs savai mājai piemērotāko risinājumu. Izvēlei tiek piedāvāti gan māla, gan betona dakstiņi, kas ļaus izvēlēties gan gaumei, gan arī budžetam atbilstošāko variantu. 

• Dakstiņu jumts ir lielisks ilgtermiņa ieguldījums
Dakstiņu jumta segums ir ne tikai viens no vizuāli pievilcīgākajiem, bet arī ilgmūžīgākajiem risinājumiem – tā kalpošanas mūžs ir līdz pat 100 gadiem. Kas vēl būtiski – pateicoties īpaši inovatīvajiem risinājumiem mūsdienu dakstiņu izgatavošanā, to krāsa ilgi saglabā savas īpašības, un jumts izskatās kā jauns arī pēc 5, 10 un 20 gadiem.

Lai arī dakstiņu jumts prasa zināmu finansiālo ieguldījumu, tomēr tā ilgais kalpošanas laiks, vizuālā pievilcība un materiāla īpašības pārvērš to lieliskā ilgtermiņa ieguldījumā, kas laika gaitā atmaksājas. 

Dakstiņi, gadiem ejot, nedeformējas, tieši pretēji – tie kļūst izturīgāki. Turklāt nepieciešamības gadījumā bojāto jumta seguma fragmentu var vienkārši nomainīt. Nav nepieciešams mainīt visu jumtu. 

• Dakstiņi ir piemēroti Latvijas klimatiskajiem laika apstākļiem
Ņemot vērā, ka Latvijā piedzīvojam dažādus laika apstākļus – sākot no liela karstuma līdz spēcīgam vējam un biezai sniega segai –, jumta segumam vajadzētu būt tādam, kas var izturēt diezgan apjomīgu svaru. Un dakstiņi perfekti atbilst šai prasībai – tie ir izturīgi, tos neietekmē ne sals, ne karstums, ne straujās temperatūras svārstības, turklāt, atšķirībā no citiem jumta segumiem, kuri liela vēja laikā var tikt norauti, dakstiņu jumts paliks savā vietā. Protams, ir izņēmumi, ārkārtīgi spēcīga vēja laikā neviens materiāls nav pasargāts. Bet, kā iepriekš minēts, dakstiņa jumtu tādā gadījumā ir vieglāk atjaunot, nomainot tikai bojātos dakstiņus.

• Dakstiņa jumts ir energoefektīvs risinājums
Dakstiņi ir energoefektīvs materiāls, kas mājā nodrošina patīkamu mikroklimatu – vasarā telpās būs vēss, savukārt ziemā jumts palīdzēs nodrošināt nepieciešamo siltuma līmeni. 

• Dakstiņi sniedz lielāku komfortu
Dakstiņu jumtam ir lieliska trokšņu izolācija, tātad – iekštelpās būs klusa un omulīga gaisotne pat stipras krusas un lietus laikā. 

• Dakstiņu jumta segums ir videi draudzīgs
Tiem, kuri vēlas videi draudzīgus risinājumus, dakstiņa jumta segums būs veiksmīgākā izvēle, jo dakstiņi ražoti no dabai nekaitīgiem materiāliem – zemes minerāliem. 

• Dakstiņa jumts ir viegli kopjams
Dakstiņa jumta segumam remonts nepieciešams reti, turklāt arī tā tīrīšana un uzturēšana neprasa lielas pūles – pietiek ar tā atbrīvošanu no lapām un zariem pāris reižu gadā. 

• Liels garantijas laiks
Šāda tipa jumtiem parasti tiek piešķirts ievērojams garantijas laiks – tā garums atkarīgs no ražotāja un uzstādītāja noteikumiem. Piemēram, labi zināmās jumta seguma uzņēmuma Monier noteiktā garantija ir spēkā 30 gadus. 

Monier dakstiņi – lielisks risinājums ikvienam, kuram rūp kvalitāte
Esat guvuši pārliecību, ka dakstiņu jumts ir labākā izvēle? Tad tikai atlikt izvēlēties labāko kompāniju tā iegādei! Viena no iespējām ir Monier, kas ir pārstāvniecība vienai no vadošajām jumta seguma kompānijā pasaulē BMI. Monier piedāvājumā atradīsiet gan betona, gan māla dakstiņus dažādās variācijās un krāsās. Šī daudzveidīgā izvēle ļaus pielāgot dakstiņus jūsu individuālajām prasībām un pielāgot tos katras mājas unikālajam stilam. 

Papildus lielajai dakstiņu izvēlei uzņēmums piedāvā arī citus jumta aksesuārus un drošības elementus – visu, kas vajadzīgs kvalitatīvai jumta uzklāšanai. Plašāku informāciju atradīsiet www.monier.lv. 

* Rakstā izmantota informācija no https://www.monier.lv/jumta-materiali.html.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)