Banner 980x90

Āfrikas cūku mēra pirmajā riska zonā iekļaus Bārtas, Gaviezes un Dunikas pagastus

Rīga, 30.nov., LETA. Āfrikas cūku mēra (ĀCM) pirmajā riska zonā iekļaus Grobiņas novada Bārtas un Gaviezes pagastus, kā arī Rucavas novada Dunikas pagastu, liecina piektdien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotais valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums par pasākumiem ĀCM apkarošanā.

Savukārt otrajā riska zonā iekļaus Kuldīgas novada Rumbas, Kurmāles, Pelču, Snēpeles un Vārmes pagastus, Priekules novada Priekules un Gramzdas pagastus, Priekuli, kā arī Saldus novada Ezeres un Zaņas pagastus.

Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", kas ir piektdiena, 30.novembris, un ir spēkā līdz attiecīgo grozījumu veikšanai Ministru kabineta noteikumos par ĀCM likvidēšanas un draudu novēršanas kārtību.

Jau ziņots, ka ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)