Banner 980x90

Aizputē notiks mākslas un amatniecības gadatirgus "Āboļošana"

Sestdien, 10.septembrī no plkst.10.00 Aizputē, darbnīcu un rezidenču centra "Serde" pagalmā, notiks mākslas un amatniecības gadatirgus "Āboļošana", aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

"Āboļošana" ir ikgadējs "Serdes" sezonas noslēguma pasākums, kurā vienkopus tiek pulcēti gan rezidenču centrā dzīvojošie mākslinieki, gan dažādu amatu meistari. "Serde" šogad ir saņēmusi UNESCO starpvaldību komitejas padomdevējinstitūcijas akreditāciju nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas jomā, tādēļ šoreiz sezonas noslēguma pasākumā īpaši tiks aktualizētas mākslas un tradicionālās kultūras kopsakarības, skaidroja organizatori.

Rezidenču centra pagalmā notiks meistarklase goda mielasta gatavošanā kopā ar Sandru Aigari un Rucavas sievām un burdona meistarklase kopā ar suitu sievām.

Kopā ar folkloras kopu "Atštaukas" tiks dziedātas dziesmas par rudeni un ražas laiku. Notiks arī tradicionālo prasmju darbnīcas, kurās rudens raža pārtaps sulās, vīnā, ievārījumos un citos našķos.

Notiks arī Beļģijas, Spānijas, Brazīlijas, Skotijas un Austrijas mākslinieku prezentācijas un darbnīcas un būs apskatāmas izstādes. Pasākumā darbosies brīvdabas tirdziņš.

Plkst.16 notiks koncertlekcija "Zirga pase" par latviešu tautasdziesmu pētījumu, kurās apdziedāti zirgi un viņu spalvas krāsa.

Plkst.17 uzstāsies ansamblis "Kaktu balles muzikanti" jeb etnomuzikologi Oskars Patjanko, Liene Brence, Aiga Sprindža un Lauma Bērza, kuri pētījuši un rekonstruējuši tradicionālās latviešu deju melodijas un dziesmas, kuras ilgu laiku ir dzīvojušas pētnieku manuskriptos, arhīvu ierakstos un muzikantu atmiņās. Ansambļa instrumentārijs ir tipisks latviešu kapelu sastāvam, tādēļ skaniski tas spēj rekonstruēt un iedzīvināt to mūziku, kas kādreiz skanēja "kaktu balēs" jeb Latvijas lauku sētās organizētajos deju vakaros, skaidroja pasākuma organizatori.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)