Banner 980x90

Aktīvie vakari pilnveido zināšanas par skriešanu kā sporta veidu

Foto: Sense Media
Foto: Sense Media
Tuvojoties sporta sērijas "Izrāviens" centrālajam notikumam – Liepājas pusmaratonam, aizvadīti četri aktīvie vakari, kuru mērķis bija palīdzēt sagatavoties lielajiem skriešanas svētkiem, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas sporta sērijas "Izrāviens" komunikācijas vadītājs Mārtiņš Jansons.

Dalībnieki teic, ka uzzinātais bijis vērtīgs, kā arī noderēs katra paša turpmākajiem individuālajiem treniņiem. Jo nu zināms, kā skriet pareizi, nenodarot pāri savai veselībai, un kā uzlabot līdzšinējo sniegumu sacensībās.

Oksana Juvčenko ir viena no Liepājas skrējējām, kuru varēja sastapt visos aktīvajos vakaros. "Man patīk sportot, patīk atmosfēra. Turklāt trenera vadībā skriet ir savādāk, nekā, kad to dari viens," smaidot paskaidro sieviete, kāpēc kļuvusi par regulāru aktīvo vakaru apmeklētāju. Taču tas nav vienīgais iemesls. Viņa min vēl vairākus. "Piedalos arī tādēļ, ka tas ir pasākums uz kuru varu ņemt līdzi savus bērnus. Visi trīs mani bērni kādā reizē ir pabijuši šajos skriešanas treniņos, viņiem patīk tikpat ļoti, cik man. Cenšos atbalstīt Liepājā notiekošos pasākumus, tāpēc arī tos apmeklēju." Oksana skrien trīs, četras reizes nedēļā, aktīvie vakari bijuši kā papildus treniņš. Viņa jūt, ka Liepājas pusmaratonam, kas notiks 5.jūnijā, ir gatava. Šoreiz gan startēšot 10 kilometru distancē, lielo izaicinājumi – 21 kilometru – atstājot citai reizei.

"Ja es būtu zinājusi, piedalītos arī iepriekšējos," Aija Parfjonova mazliet bēdājas, ka nav pamanījusi daudz ātrāk, ka šādi aktīvie vakari vispār notiek. Aija bija tikai uz noslēdzošo, ceturto aktīvo vakaru, kas norisinājās stadionā "Daugava". "Treniņš man patika," viņa atzīst. "Ir vērts piedalīties, īpaši, ja pašam tobrīd nav stimula sportot. Redzot sanākušos, bija sajūta, ka rodas papildus motivācija darīt vairāk, turklāt varēju sevi salīdzināt ar citiem, novērtēt, cik daudz spēju." Atnākt uz aktīvo vakaru mudinājis arī teiktais, ka varēšot uzzināt, kā padzerties no glāzītes skriešanas laikā. Piedzīvojot pozitīvo atmosfēru, Parfjonova domā piedalīties arī citos sporta sērijas "Izrāviens" rīkotajos aktīvajos vakaros, kas notiks, lai savukārt palīdzētu sagatavoties "Karostas mezglam" un "Liepājas stundai". "Sava prieka pēc skrienu jau sen, bet sacensībās piedalos pēdējos trīs gadus," pastāsta Aija, un viņa būs starp dalībniekiem 5.jūnijā, startējot 10 kilometru distancē.

Arī Agnese Smiltniece, kura piedalījās aktīvajā vakarā stadionā "Daugava", bija no tiem, kas līdz šim tos nebija apmeklējusi, tikai atšķirībā no Aijas, bija par aktīvajiem vakariem informēta. "Māsīca ar savu dēlu un meitu bija gājuši, nodomāju, kāpēc arī man nepamēģināt," Agnese skaidro savu lēmumu. "Bija labi, nekāda vaina. Bariņā jautrāk," smaidot teic Smiltniece. "Nezināju, ka intervāla treniņi, – paskrien ātrāk, tad atkal lēnāk, – ir tik nozīmīgi, organisms tiek pieradināts pie slodzes. Domāju, ka to piekopšu arī savos individuālajos treniņos," sieviete norāda, ka aktīvajā vakarā guvusi jaunas zināšanas. "Treniņš bija patiešām labs, lai arī ilgta tikai stundu, pēc tam jutu patīkamu nogurumu, ko nemaz negaidīju."

Jau vēstīts, ka "Liepājas pusmaratona" organizatori 2.jūnijā pulksten 19.00 pārbaudīs skrējēju gatavību startam ar interesantu jautājumu spēli pusmaratona trases garumā. Spēle būs jauns un vēl nebijis sporta sērijas "Izrāviens" pasākums. Tā ir arī iespēja ikvienam iepazīties ar "Liepājas pusmaratona" trasi un uzlabot zināšanas par gaidāmo pasākumu. Pārbaudījumu spēles "Vai esi gatavs Liepājas pusmaratonam?" starts un finišs būs stadionā "Daugava". Lai pieteiktu savu komandu spēlei, jānosūta komandas nosaukums, dalībnieku vārdi un uzvārdi uz e-pastu: sandra.indriksone@lvk.lv. Tāpat uz šo e-pastu adresēt visas neskaidrības un jautājumus, kā arī individuālos vai daļējās komandas pieteikumus.

Jāatzīmē, ka "Liepājas pusmaratons" norisināsies sporta sērijas "Izrāviens" ietvaros, kas radīta, lai bagātinātu pilsētas sporta dzīvi. Tautas skrējiena, NIKE skrējiena un pusmaratona distances finišējušie uzsāks cīņu par sporta sērijas "Izrāviens" kausu. Jau vēstīts, ­ lai to iegūtu, dalībniekiem jāpiedalās vismaz trīs sporta sērijas "Izrāviens" sacensībās. Jo, finišējot katrā no pasākumiem, papildus konkrētā pasākuma apbalvojumiem dalībnieks saņems ieskaites punktus, kas ļaus pretendēt uz lielo balvu. Kopumā tiks apbalvoti labākie seši vīrieši un sievietes individuālajā vērtējumā.

"Liepājas pusmaratonam" iespējams reģistrēties mājaslapā izraviens.eu līdz 2.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)