Banner 980x90

Apvienojoties divām izglītības iestādēm, izveidota Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No ceturtdienas, 1.septembra, darbu sāk Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV), kas izveidota, apvienojot divas mācību iestādes - Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolu -, aģentūra LETA uzzināja Kultūras ministrijā (KM).

1.martā Ministru kabinets apstiprināja Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas reorganizāciju, izveidojot jaunu KM padotības izglītības iestādi - LMMDV -, kas būs šo divu skolu mācību programmu, funkciju, tiesību, saistību, bilancē esošās mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva pārņēmēja. Skolu apvienošana tām palīdzēs iegūt profesionālās izglītības kompetences centra statusu. Kompetences centra būtība ir profesionālās izglītības izcilības nostiprināšana un turpmāka attīstība.

Kultūrizglītības kompetences centri tiek plānoti kā izglītības iestādes, kas veicina izglītības kvalitāti, sekmē metodisko darbību, veicina audzēkņu un pedagogu līdzdalību nacionālos un starptautiskos pasākumos, kā arī stiprina saikni ar nākamajiem darba devējiem un darba vidi. Tādēļ šādiem centriem ir iespēja piesaistīt finansējumu atbilstoši Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu prasībām. ES struktūrfondu finansējuma piesaiste ļaus sakārtot kompetences centru infrastruktūru un pilnveidot materiāltehnisko bāzi kvalitatīvāka mācību procesa nodrošināšanai.

KM konkursa kārtībā LMMDV direktores amatam izraudzījusies Ingu Auziņu, bet par Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas direktori konkursa rezultātā apstiprināta līdzšinējā direktora pienākumu veicēja Iveta Dreiblate.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)