Banner 980x90

Ar ārpustelpu sporta nodarbībām Liepājā atklās Veselības mēnesi

Sestdien, 2.maijā, plkst.13, Liepājā, Jūrmalas parkā, pie bērnu rotaļu laukuma notiks ikgadējais Veselības mēneša atklāšanas pasākums. Ikviens pasākuma dalībnieks aicināts ierasties piemērotā apģērbā, jo būs iespēja nodarboties ar sportiskām un veselīgām aktivitātēm, pilsētas informācijas portālam Liepaja24.lv ziņo pašvaldība.

Veselības mēnesis tiks atklāts ar apmēram piecus kilometrus garu parka skrējienu Liepājas vieglatlētikas kluba vadītāja Reiņa Rozīša un "NikeRigaRun" trenera Roberta Radičuka vadībā. Pirms tam notiks kopīgi iesildīšanās. Īpaši aicinām piedalīties visus, kas vēlas skriet, taču dažādu iemeslu dēļ to vēl nav sākuši darīt. Treneru vadībā spert pirmos soļus būs daudz vieglāk, drošāk un pariezāk.

Tiem, kas vēl nav atraduši savu kardio treniņa veidu, taču zina, ka skriešana tā nav, būs iespēja apgūt nūjošanas pamatus nūjošanas instruktores Ilonas Kilas vadībā. Nūjošana ir augstas efektivitātes sportiska nodarbe, kurā tiek izmantota pareiza nodarbības metodika, soļošanas tehnika un īpašas nūjas vienmērīgai ķermeņa noslogošanai. Tā ir draudzīga un droša, un tai nav vecuma ierobežojumu. Nūjot var arī grūtniecības laikā.

Īpaša nodarbība paredzēta jaunajām mammām ar mazuļiem ratiņos – "Mommy Fit" kustības vadītāja Veronika Dolgina sniegs paraugdemonstrējumus un aktīvā vingrošanā iesaistīs ikvienu jauno māmiņu, kas vēlas sportiskas aktivitātes.

Pasākumā interesentus gaidīs arī "Walking Yoga" vadītāja Ilvita Kļaviņa, kas sniegs ieskatu šajā brīvdabas sporta veidā, kas visā pasaulē kļūst par mūsdienīgu un modernu veselīgu kustību.

Jūrmalas parkā pie bērnu laukuma darbosies arī informācijas telts, kurā varēs saņemt informāciju par Veselības mēneša pasākumiem. Teltī ar pasākuma apmeklētājiem tiksies Liepājas pilsētas domes Vides un veselības daļas darbinieki, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiāles audzēkņi, kas veiks veselības mērījumus – mērīs asinsspiedienu, plaušu tilpumu, noteiks ķermeņa masas indeksu u.tml. Būs iespēja uzzināt par Liepājas vieglatlētikas kluba un Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes organizēto tautas sporta sēriju "Izrāviens", kas notiks šajā vasarā, par plānotajiem pasākumiem un kopīgajiem treniņiem, lai sagatavotos sacensībām.

Savukārt Liepājas Novada fonds organizēs vides akciju "Katram savu sīpolloku". Aicinām ģimenes ar bērniem piedalīties pasākumā, līdzi ņemot tukšu plastmasas pudeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)