Banner 980x90

Ar koncertu "Lielajā dzintarā" atklās latviešu soprāna Kristīnes Opolais Latvijas koncertturneju

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv
Piektdien, 30.septembrī, plkst.19.00 Liepājā, koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē, notiks pasaules slavu iemantojušās latviešu operdziedātājas Kristīnes Opolais koncerts, ar kuru tiks atklāta nelielā Latvijas koncertturneja, informēja koncertturnejas organizators Andrejs Žagars.

Latviešu soprāna koncertprogrammā skanēs ārijas no Džuzepes Verdi, Alfrēdo Katalāni, Pjetro Maskanji, Arrigo Boito, Džakomo Pučīni un Kamila Sensānsa operām.

Pēc Liepājas koncerta 2.oktobrī sekos uzstāšanās Opolais dzimtajā pilsētā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", bet 4.oktobrī Latvijas tūres gala koncerts notiks Latvijas Nacionālajā operā.

Savukārt jau 7.oktobrī Opolais ar vienīgo koncertu Lietuvā uzstāsies Viļņā, Lietuvas Nacionālajā operas un baleta teātrī.

Koncertos Latvijā Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā, bet Viļņā - ar Lietuvas Nacionālo operas orķestri.

"Esmu patiesi priecīgs, ka pēc piecu gadu pārtraukuma klausītāji Latvijā atkal varēs baudīt Opolais muzicēšanu ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā un Rēzeknē, kur tas kļuvis iespējams, pateicoties jaunajām koncertzālēm. Šis ir ļoti īpašs notikums, jo Opolais ir piesātināts grafiks, kurā koncertu nav daudz," skaidroja Žagars.

Novembrī Opolais Ņujorkā dziedās savas lomas operas iestudējumos "ManonaLesko" un "Bohēma", bet februārī - galveno lomu Antonīna Dvoržāka "Nāras" jauniestudējumā. Dvoržāka "Nārai" plānotas arī tiešraides translācijas.

Biļetes uz Latvijā notiekošajiem Opolais koncertiem vēl var iegādāties "Biļešu paradīzē".

Opolais koncertturneju rīko Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds, kas dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)