Banner 980x90

Arodbiedrība Liepājā rīko piketu, pieprasot nodrošināt autobusu vadītājiem pienācīgu algu

Rīga, 16.aug., LETA. Šodien plkst.11.30 Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība (LAKRS) Liepājā rīkos piketu, pieprasot nodrošināt autobusu vadītājiem pienācīgu atalgojumu, aģentūru LETA informēja arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Juris Kalniņš.

Arodbiedrība sapulci un piketu Rīgas ielā 71 rīko, "pārstāvot un aizstāvot strādājoša darba, ekonomiskās, sociālās un profesionālās intereses, kā arī, ņemot vērā darbinieku tiesību un interešu daļēju neievērošanu uzņēmumā AS "Liepājas autobusu parks". LAKRS pieprasīs nodrošināt autobusu vadītājiem pienācīgu darba algu, atbilstošu darba un atpūtas laika regulējumu, kā arī taisnīgus, drošus un veselībai nekaitīgus darba apstākļus.

Piemēram, arodbiedrība pieprasa noteikt vadītajiem algu septiņu eiro stundā apmērā, paredzot arī gaidīšanas laika apmaksu vismaz 4,5 eiro apmērā stundā, kā arī divu eiro piemaksu stundā par konduktora darbu. Tāpat tiek prasīts noteikts precīzu dara laiku sākumu un beigas, nodrošināt komfortablas atpūtas telpas. Izvirzītas arī citas prasības.

"Liepājas autobusu parka" valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns, aģentūrai LETA komentējot arodbiedrības prasības, klāstīja, ka uzņēmums, pārrunājot darba apmaksas nosacījums, komunicē ar darbinieku pārstāvjiem. Ar lielāko daļu darbinieku esot noslēgts koplīgums, un LAKRS pārstāvot mazāko darbinieku daļu.

Pieprasīto algu - septiņu eiro stundā - uzņēmuma vadītājs sauca par nesamērīgu summu, skaidrojot, ka pārvadātājs spēj nodrošināt 2,52-2,68 eiro likmi stundā, kā arī dažādas piemaksas.

"Arodbiedrība nepārzina darba organizāciju [Liepājas autobusu parkā]," pauda Krongorns.

Viņš plāno komunicēt ar piketa dalībniekiem, jo "ar darbiniekiem ir jārunā". Kopumā pārvadāšanas uzņēmums nodarbina ap 200 vadītājiem.

Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā LAKRS Bauskā rīkoja piketu, lai vērstu sabiedrības uzmanību neapmierinošajai situācijai pasažieru autopārvadājumu sektorā. Sapulce rīkota arī ar mērķi vērst darba devēja un valdības uzmanību nepieciešamībai nodrošināt darbiniekus ar cienīgu darba samaksu, pienācīgu atpūtu un atbilstošiem darba apstākļiem transporta darbiniekiem, it īpaši autobusu vadītājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)