Banner 980x90

ASV vēstniecības pārstāvis vizītē apmeklēs Liepāju un piedalīsies piemiņas pasākumā

Rīga, 8.apr., LETA. ASV vēstnieces vietnieks Pols Polītiss šodien oficiālā vizītē apmeklēs Liepājas pilsētas domi, kā arī piedalīsies piemiņas pasākumā par godu ASV pilotiem, kurus pirms aptuveni 70 gadiem militārās operācijas laikā virs Baltijas jūras notrieca PSRS iznīcinātāji, aģentūru LETA informēja ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa.

Polītiss vizītes laikā tiksies ar Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti (LRA), citiem domes pārstāvjiem, vietējiem uzņēmējiem un studentiem.

Piemiņas pasākums notiks plkst.13.30 pie pieminekļa bojā gājušiem jūrniekiem. Pasākumā kopā ar Polītisu un Vilnīti piedalīsies arī Latvijas Jūras spēku vadība, mediju pārstāvji un Liepājas iedzīvotāji.

Vēstniecībā norādīja, ka 1950.gada 8.aprīlī virs Baltijas jūras pie Liepājas PSRS iznīcinātāji uzbruka amerikāņu lidmašīnai "PB4Y2 Privateer" tās operatīvās misijas laikā. Lidmašīnā bija desmit cilvēku apkalpe. Glābšanas operācija bez panākumiem beidzās 16.aprīlim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)