Banner 980x90

Augustā Liepājas teātrī būs skatāma izrāde "Andrievs Niedra" 

Rīga, 17.jūl., LETA. Trešdien, 21.augustā, plkst.19 Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars" festivāla "Via Baltica" laikā būs skatāma Spēlmaņu nakts balvai 2015./2016.gada sezonā nominētā izrāde "Andrievs Niedra", aģentūru LETA informēja festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Anna Paula Pujēna.

Festivāls "Via Baltica" jau devīto reizi ar mākslas starpniecību aicinās runāt par visu trīs Baltijas valstu brīvību, neatkarību un tās iegūšanas sarežģītajiem un dramatiskajiem ceļiem, uz Liepāju un citām Kurzemes pilsētām atvedot gan atzinību jau guvušas, gan speciāli festivālam radītas džeza un klasiskās mūzikas koncertprogrammas, vairākas jaunākās latviešu kino filmas, mākslas un dokumentālās izstādes, kā arī teātra izrādes.

1919.gads Latvijas vēsturē bija strauju pārmaiņu un haosa laiks, kad pēc Pirmā pasaules kara jukām, tika meklēts labākais valsts veidošanas modelis. Kā stāsta izrādes "Andrievs Niedra" veidotāji, jau vairākas paaudzes uzaugušas, ticot idejai, ka Latvijas valsts dibināšana 1918.gada 18.novembrī bija tā laika labākais vai vienīgais iespējamais risinājums, kas Latviju aizveda pie demokrātiskajām vērtībām. "Vai rakstnieks Andrievs Niedra bija latviešu patriots vai tautas nodevējs?" izrādes veidotāji režisors Valters Sīlis un dramaturgs un izrādes galvenais aktieris Kārlis Krūmiņš uz šo jautājumu skaidru atbildi nesniedz.

Starp izrādes veidotājiem ir arī aktieris, režisors un komponists Toms Auniņš, scenogrāfs Uģis Bērziņš un gaismu mākslinieks Lauris Johansons. Līdzās Kārlim Krūmiņam uz skatuves kāps aktieris Emīls Kivlenieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)