Banner 980x90

Būtiskākie ieguvumi, iegādājoties jaunas vasaras riepas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākoties siltākam laikam, ziemas riepas jānomaina pret vasarai piemērotām riepām, taču bieži vien autovadītāji nemaz nezina, kādas vasaras riepas būtu piemērotākās. Šajā rakstā uzzināsi, kādēļ būtiski lietot sezonai atbilstošas riepas un kāpēc dot priekšroku jaunu vasaras riepu iegādei. 
Vasaras riepu sezona
Likums nosaka, ka ar automašīnu, kas aprīkota ar vasaras riepām, drīkst pārvietoties sākot no 1. marta. Taču tas nenozīmē, ka īsto laiku riepu maiņai nosaka datums kalendārā – kā zināms, martā laika apstākļi var būt dažādi. Vairums autovadītāju riepas vasarai sāk gādāt tad, kad diennakts gaisa temperatūra sasniegusi vismaz +7 grādu atzīmi. 

Kādēļ svarīgi braukt ar sezonai atbilstošām riepām?
Vasaras riepas – to uzbūve, materiāli un protektori – īpaši piemēroti siltajai sezonai raksturīgiem apstākļiem uz ceļa. Ziemas sezonā vislielāko satraukumu rada ledus un sniegs, savukārt vasarā – lietus un peļķes. Tātad – vasaras sezonai paredzētās riepas īpaši piemērotas šiem konkrētajiem laika apstākļiem. Būtiskākās vasaras riepu priekšrocības ir:
Laba saķere un īss bremzēšanas ceļš;
Uzlabota stabilitāte un vadāmība;
Samazināts trokšņu līmenis;
Lielāka degvielas ekonomija;
Samazināts protektora nodilums un ilgāks riepas kalpošanas laiks

Izvēloties sezonai atbilstošas riepas, uz ceļa jutīsies daudz drošāk! 

Lietotas vai jaunas riepas – kam dot priekšroku?
Lai arī skaidrs, ka drošība uz ceļa lielā mērā atkarīga tieši no riepu stāvokļa, tomēr dažkārt, izvēloties riepas, daudzi meklē ekonomiski izdevīgākos risinājumus, piemēram, iegādājas jau lietotas riepas vai izmanto vissezonas risinājumus. Lai arī vissezonas riepas nav aizliegtas, tomēr jāņem vērā vairāki faktori – piemēram, vasaras sezonā šādas riepas ātrāk dilst, turklāt nespēj arī nodrošināt tik labu saķeri un komforta līmeni. Kas attiecas uz lietotu vai atjaunotu riepu iegādi – arī šeit jārēķinās ar zināmām nepilnībām. Piemēram, atjaunojot riepas, tiek mainīts tikai tās protektors – tas nozīmē, ka šādai riepai ir lielāks trokšņa līmenis un sliktāka vadāmība. Galvenais kritērijs, pēc kāda tiek izvēlētas lietotas riepas, ir to protektora dziļums – tam jābūt vismaz 1.6 mm. Taču, lai lietotas riepas būtu patiešām drošas, jāņem vērā vēl daži faktori, piemēram, riepas ražošanas datums – jāņem vērā, ka riepu gumija laika gaitā zaudē savas īpašības, tāpēc riepas ieteicams izmantot ne vēlāk kā 5 gadus no to ražošanas brīža. 

Ņemot vērā, visus iespējamos riskus un bojājumus, ko var nodarīt sliktas kvalitātes riepu izmantošana, jaunu riepu iegāde, protams, ir visdrošākais variants, jo dažkārt auto remonts pēc ceļu negadījuma izmaksā daudz dārgāk nekā jaunu riepu komplekts. 
Turklāt, ja tiek izmantota kāda vasaras riepas akcija, izdosies arī ietaupīt. Jaunas vasaras riepas nodrošina vislabāko saķeri, ir ekonomiskākas un klusākas, tādēļ noteikti būs lielisks ieguldījums! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)