Banner 980x90

Dators – mūsdienīgs risinājums darbam, mācībām un izklaidei

Ir lietas, bez kurām dzīvi grūti iedomāties. Viena no tādām ir dators – to izmantojam dažādu ikdienišķu darbību veikšanai, darbam, mācībām, komunikācijai, izklaidei. Taču kā izvēlēties piemērotāko datoru? Lūk, daži ieteikumi. 

Kāda veida datoram dot priekšroku?
Pārdošanā dažādu veidu datori – portatīvie, stacionārie, arī planšetdatori. Daudzi dod priekšroku portatīvajam datoram, jo tas ir vienkārši pārnēsājams. Populāri joprojām ir arī stacionārie datori – tie ir uzticami, turklāt tos vieglāk pielāgot savām vajadzībām, izvēloties, piemēram, nepieciešamo klaviatūru vai monitoru. Stacionārā datora darbību salīdzinoši vienkārši var uzlabot, nomainot datoru komponentes. Arī planšetdatoriem ir sava loma tirgū, tie īpaši iecienīti to mazo izmēru dēļ. 

Kādam mērķim dators galvenokārt tiks izmantots?
To, kādam datoram dot priekšroku, nosaka arī tas, kādam mērķim ierīce pārsvarā tiks izmantota. Piemēram, ja dators nepieciešams jaunāko spēļu spēlēšanai, video montāžai vai fotoattēlu apstrādei, nepieciešams dators ar jaudīgu videokarti, vismaz 8 GB operatīvo atmiņu, ietilpīgu cieto disku. 

Uzmanība jāpievērš arī procesora jaudai un kvalitātei. Filmu vērošanai noderīgāks portatīvais dators ar lielāku ekrānu, taču jārēķinās, ka tāda ierīce arī attiecīgi svērs vairāk. Mūsdienās gan ražotāji gādā, lai pircējiem spētu piedāvāt ierīces, kas apvieno abus šos būtiskos aspektus – lielāku ekrānu un salīdzinoši mazu datora svaru. Te gan jāpiebilst, ka šāds risinājums parasti arī izmaksās vairāk.

Ja datoru plānots pārnēsāt, piemēram, ņemt līdzi uz darba sanāksmēm vai lekcijām, jāizvēlas izturīga un kompakta ierīce. Uzmanība jāpievērš arī baterijas kalpošanas laikam – svarīgi, lai dators bez pieslēguma strāvai darbotos pēc iespējas ilgāk. Nozīme ir arī datora uzlādes sistēmai. Masīva uzlādes sistēma būs neparocīga pārnēsāšanā, savukārt  mazā – kalpos īsāku laiku un arī datoru lādēs lēnāk. Tādēļ šajā jautājumā vērts izvēlēties zelta vidusceļu. 

Ikdienišķām darbībām pilnībā pietiks ar kādu no vienkāršākajiem datora modeļiem – mūsdienās arī budžeta klases ierīces veidotas tā, lai tās teicami tiktu galā ar pamata uzdevumiem. 

Kur iegādāties datoru?
Viens no variantiem, kā izvēlēties un iegādāties datoru, ir doties uz specializēto veikalu, lai piedāvājumu aplūkotu klātienē. Taču, ja ir vēlme ietaupīt laiku, to visu var paveikt arī ar interneta starpniecību. Pirmkārt, tas ir daudz ātrāk, otrkārt – arī piedāvājums ir daudz lielāks. Turklāt tiešsaistē var ne vien aplūkot piedāvājumu, bet iepazīties arī ar citu datorlietotāju atsauksmēm un speciālistu ieteikumiem. 

Lielākie interneta veikali nodrošina arī vairākas piegādes iespējas, lai katrs varētu izvēlēties sev ērtāko atbilstošāko risinājumu. Jāņem arī vērā, ka, iepērkoties tiešsaistē, spēkā ir distances līgums, kas paredz – pircējam 14 dienu laikā ir tiesības iegādāto preci atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst sākotnēji cerētajam. 

Viens no interneta veikaliem, kas nodrošina daudzveidīgu datortehnikas klāstu, ir 220.lv. Ieskatoties piedāvājumā, noteikti atradīsi savām vajadzībām atbilstošāko risinājumu. Sev interesējošo ierīci ātri un vienkārši vari atrast pēc svarīgākajiem parametriem – ievadot meklētājā visu prasīto informāciju, tiks atlasīti prasībām atbilstošie piedāvājumi. Atliks tikai izvēlēties īsto. 

Lai dators kalpotu ilgi un labi, svarīgi izvērtēt visus būtiskos aspektus un ņemt vērā arī savas individuālās prasības. Datoru ieteicams iegādāties uzticamā interneta veikalā, kas nodrošina izsmeļošu informāciju un teicamu apkalpošanu. Un, protams, pirms datora iegādes jāiepazīstas arī ar garantijas nosacījumiem, lai būtu skaidrs, kā rīkoties, ja būs tāda nepieciešamība. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)