Banner 980x90

Dažu nedēļu laikā PA cer vienoties ar investoriem par "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas krāsns likteni

Rīga, 14.aug., LETA. Dažu nedēļu laikā Privatizācijas aģentūra (PA) cer vienoties ar potenciālajiem investoriem par maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" elektrotēraudkausēšanas krāsns likteni, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs.

Patlaban esot vairāki investori, ar kuriem PA notiek sarunas, norādīja Loginovs. Viņš gan neatklāja, vai starp investoriem ir uzņēmums "British Steel", kurš iepriekš izrādīja interesi par krāsns iegādi, kā arī Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH", kurš martā iegādājās velmētavas ceha iekārtas.

"Joprojām tiek runāts par vairākiem variantiem - ir investori, kuriem interesē krāsni atstāt Liepājā un atsākt ražošanu, ir investori, kuri vēlētos krāsni iegādāties, demontēt un pārvest uz citu vietu. Tāpat nav izslēgta iespēja krāsni pārdot kā lūžņus. Viss būs atkarīgs no tā, kā risināsies sarunas ar investoriem," sacīja Loginovs.

PA vadītājs gan neatklāja, par kādām summām rit sarunas ar investoriem, vai kāda ir zemākā summa, par kuru PA būtu gatava krāsni pārdot.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pēc valdības sēdes sacīja, ka valdība, Liepājas dome un PA ir konceptuāli vienojušies par to, ka "KVV Liepājas metalurga" teritorija turpmāk tiek attīstīta kā industriālā zona.

"Šajā teritorijā ir labs elektrības, gāzes un ūdens pieslēgums, lai tajā attīstītos dažādas ražotnes. Mēs jau esam saņēmuši daudzus dažādu investoru piedāvājumus par iespējām veidot ražošanu šajā teritorijā. Tāpat turpinās arī sarunas par liela datu centra izveidi šajā teritorijā," sacīja Ašeradens.

Ministrs piebilda, ka arī Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" ir ieinteresēts attīstīt ražošanu Liepājā.

Ašeradens arī minēja, ka par turpmāko "KVV Liepājas metalurga" teritorijas attīstību nekādi valdības lēmumi vairs nav nepieciešami. "Turpmāko attīstību noteiks Liepājas domes, PA un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sadarbība, valdībai šis process vienkārši ir jāuzrauga," viņš skaidroja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka lielāko vēl nepārdoto "KVV Liepājas metalurga" aktīvu - elektrotēraudkausēšanas krāsni - ir pārņemts PA meitasuzņēmums SIA "FeLM".

Tāpat vēstīts, ka Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" 20.martā uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 1,9 miljoni eiro ar PVN. Austrijas uzņēmums norēķinājies par pirkumu un izsole atzīta par notikušu.

Savukārt 28.martā "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole atzīta par nenotikušu, jo tajā nepieteicās neviens pretendents. Elektrotēraudkausēšanas ceha un iekārtu kā lietu kopības pirmās izsoles sākumcena bija noteikta 5,35 miljonu eiro apmērā.

Vienlaikus Apvienotās Karalistes uzņēmuma "British Steel" vadīts konsorcijs atkārtoti paudis vēlmi iegādāties visu "KVV Liepājas metalurga" mantu kopumā. Konsorcijs, kurā ietilpst "British Steel", "Greybull Capital" un Igaunijas uzņēmums "Baltic Metal Holding" 17.aprīlī vēstulē "KVV Liepājas metalurga" administratorei Vitai Dikai, "FeLM" valdes loceklim Jānim Rībenam un bankai "Citadele" apliecinājis ieinteresētību iegādāties visus maksātnespējīgā uzņēmuma aktīvus kopumā.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016.gada septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)