Banner 980x90

Degvielas tirgotājs "Kings" strauji zaudē peļņu un apgrozījumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Degvielas tirgotājs SIA "Kings" pērn strādājis ar 7,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 32% mazāk nekā gadu iepriekš, un gandrīz 10 000 reižu mazāku peļņu, kura samazinājusies no vairāk nekā miljona eiro 2014.gadā līdz 9249 eiro pērn, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, autsaucoties uz "Fimas.lv", ziņo aģentūra LETA, 2014.gadā kompānijas peļņa bija 1,08 miljoni eiro. Vēl gadu iepriekš peļņa sasniedza 152 033 eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā skaidrots, ka peļņas un apgrozījuma kritums ir saistīts ar lēmumu 2014.gadā pārdot daļu uzņēmumu aktīvu. Lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz pieaugošo konkurenci degvielas tirgū un nākotnes plānu izvērtēšanu.

Pārskata gadā uzņēmumā turpināja darboties sešas degvielas uzpildes stacijas un divi veikali. Uzņēmums turpināja sadarboties ar "Lukoil" un "Virši-A", tādējādi piedāvājot degvielas iegādi neierobežotā mazumtirdzniecības tīklā. Tāpat esot veikti kvalitatīvi izlabojumi DUS, lai nodrošinātu pakalpojuma servisa kvalitāti.

Nākotnē kompānija plāno nostiprināt un attīstīt esošās tirgus pozīcijas un ir atvērta jauniem sadarbības piedāvājumiem.

"Kings" dibināta 1993.gadā, un tā pieder astoņām privātpersonām - sešām personām pieder 14,2% uzņēmuma daļu, bet divām -7,29% daļu.

Kā ziņots, 2014.gadā Konkurences padome pieņēma lēmumu atļaut reģionālo degvielas tirgotāju SIA "Akselss" un SIA "Kings" apvienošanos, kas nozīmē, ka apvienošanās rezultātā "Akselsa" saistītais uzņēmums SIA "Agro Real Estate" ieguva daļu "Kinga" aktīvu - trīs degvielas uzpildes stacijas, kas atrodas Zemnieku ielā 58, Liepājā, Lielā ielā 8, Grobiņā, Grobiņas novadā, un "Piebalgas", Nīcā, Nīcas novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)