Banner 980x90

Desmit Liepājas spilgtākie kultūras notikumi un personības tikuši pie mākslinieka Roberta Mežaiņa radītas statuetes

Rīga, 15.febr., LETA. Liepājā noskaidroti un apbalvoti aizvadītā gada desmit nozīmīgākie kultūras notikumi un personības, kas balvā ieguvuši mākslinieka Roberta Mežaiņa radītas statuetes, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts simtgades norisēs titulu "2018.gada notikums kultūrā" ieguvis Liepājas muzejs par nozīmīgu darbu ekspozīcijas "Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā" un izstādes "Liepājas brīvības stāsts" izveidē.

Ar apbalvojumu "Liepājas Kultūras balva 2018" godināta koncertzāle "Lielais dzintars" par jaunu pasākumu sēriju "Bērniem un jauniešiem" un "Personīgi" ieviešanu, kā arī koncertu sērijas "Pasaule Lielajā dzintarā" sezonu.

Apbalvota koncertaģentūra "Laba mūzika" par "Andris Nelsons. Kristīne Opolais. Leipcigas Gewandhaus orķestra koncerts", Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola par mūsdienīgas un profesionālas konceptizstādes "Es būšu...!", realizāciju, apbalvota arī "Liepaja Lake Music" radošā komanda par jaunu iniciatīvu Liepājas kultūras tūrisma attīstīšanā.

Pie balvas tikusi Daiga Straupeniece par valodniecībā unikālu un kultūrvēsturiski nozīmīgu monogrāfiju "Latviešu valoda Lietuvā - Būtiņģē un Sventājā", Jana Egle par augstvērtīgu stāstu krājumu "Svešie jeb miļeņkij ti moi", Austras biedrība par jaunas kultūrtelpas "Austras istaba" izveidi un darbību, kā arī Liepājas Bērnu un jaunatnes centra vokālais ansamblis "Mirgo" par izaugsmi un starptautiskiem panākumiem 2018.gadā un koncerta "Liepāja izAicina" radošā komanda par oriģinālideju un jauniešu iesaisti lielkoncerta īstenošanā.

Veiksmīgai turpmākās darbības nodrošināšanai un attīstības veicināšanai, papildu apbalvojumam "Liepājas kultūras balva 2018", piešķirtas arī naudas balvas. Prēmiju 600 eiro apmērā saņēmusi Daiga Straupeniece, 600 eiro prēmiju ieguvusi Jana Egle, 1500 eiro naudas balvu saņēmusi Austras biedrība un 1500 eiro prēmiju piešķirta Liepājas Bērnu un jaunatnes centra vokālajam ansamblim "MIRGO".

Iesniegtos pieteikumus "Liepājas Kultūras balvai 2018" izvērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis (LRA), Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, "Liepājas Kultūras balva 2017" laureāte, Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta pētniece, teātra zinātniece Vēsma Lēvalde, komponists Jānis Strazds, koncertzāles "Lielais dzintars" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane un laikraksta "Kurzemes Vārds" projektu vadītāja Anda Pūce.

Kultūras balva tika pasniegta jau astoto reizi. Gadu gaitā Liepājas Kultūras balva kļuvusi par pilsētas kultūras dzīves sastāvdaļu un nozīmīgu izcilības un kultūras kvalitātes izaugsmes veicinātāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)