Banner 980x90

Divu ielu rekonstrukcijai Liepājas pašvaldība aizņemsies 2,1 miljonus eiro

Jelgava, 16.aug., LETA. Divu ielu rekonstrukcijai Liepājas pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 2 183 423 eiro, šodien lēmuši Liepājas domes deputāti.

469 069 eiro aizņēmums paredzēts projekta "Uzņēmējdarbības vides attīstība Liepājā, 2.kārta" īstenošanai - Kapsēdes ielas posma pārbūvei. Ielu plānots pārbūvēt no Grīzupes ielas līdz Liepājas robežai. Tiks izveidoti jauni asfaltbetona un bruģakmens segumi esošo vietā, uzstādīts apgaismojums no ielas sākuma līdz autobusa galapunktam Kapsēdes ielā 6, atjaunotas esošās sadzīves un lietus ūdens kanalizācijas sistēmas, veikta sakaru tīklu pārvietošana, kā arī trotuāra atjaunošana.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta kopējās izmaksas ir 1 849 675 eiro.

Savukārt 1 714 354 eiro paredzēti Kohēzijas fonda projekta "Grīzupes ielas pārbūve posmā no Liepājas pilsētas robežas līdz Cukura ielas aplim, Liepājā" īstenošanai. Ielu plānots pārbūvēt trīsarpus kilometru garumā, izbūvējot veloceliņu un apgaismojumu. Tāpat projekta gaitā taps inženiertīkli un sūkņu stacija.

Plānots, ka kopumā darbi izmaksās 5 449 602 eiro.

Abi aizņēmumi tiks ņemti uz 15 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)