Banner 980x90

Drīzumā notiks Kristapa Porziņģa meistarklase jaunajiem basketbola talantiem

Foto: Facebook.com/ Kristaps Porziņģis
Foto: Facebook.com/ Kristaps Porziņģis
21 Latvijas jaunajam basketbolistam būs iespēja no 13. līdz 16.jūnijam piedalīties Kristapa Porziņģa meistarklasē, pilnveidojot meistarību un paplašinot redzesloku, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas pārstāvis Artūrs Portnovs.

"Man paveicās, ka izšķirošos brīžos līdzās bija cilvēki, kuri profesionālais padoms vai paraugs palīdzēja pieņemt pareizus lēmumus, motivēja strādāt un ievirzīja dzīvi pareizās sliedēs. Vēlos nodot stafeti tālāk, palīdzot Latvijas jaunajiem talantiem," uzsver Kristaps, kurš Liepājā pulcējis savus domubiedrus arī no Ņujorkas un Seviljas. Meistarklase tiek rīkota sadarbība ar Latvijas Basketbola savienību, tās norisi atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Uz meistarklasi uzaicināti 14-16 gadus veci Latvijas basketbolisti, kurus izraudzījās brāļi Porziņģi, saziņā ar jaunatnes komandu treneriem. Meistarklases galvenais treneris būs Latvijas U16 izlases vadītājs Artūrs Visockis-Rubenis, ar jauniešiem strādās arī Latvijas izlašu treneri Jānis Gailītis, Matīss Graudiņš un Ēriks Visockis, Liepājas Sporta spēļu skolas treneris Zintis Lākutis, sporta ārste Sandra Rozenštoka, kā arī speciālisti no ASV – Ņujorkas "Knicks" sistēmā strādājošais treneris Džošua Longstafs (Joshua Longstaff), individuālais treneris Lerijs Sanderss (Larry Sanders) un komunikāciju speciālists Dens Roms (Dan Rhome).

Meistarklasē piedalīsies arī Kristapa Porziņģa kolēģi – NBA kluba "Knicks" spēlētāji amerikānis Kails O’Kvinns (Cyle O’Quinn), francūzis Kevins Serafins (Kevin Seraphin) un slovēnis Saša Vujačičs (Sasha Vujacic; Slovēnija), kā arī Spānijas kluba "Sevilla Baloncesto" komandas spēlētāji amerikānis Skots Bamforts (Scott Bamforth), serbs Nikola Radičevičs (Nikola Radicevic) un spānis Pjērs Oriola (Pierre Oriola).

Katru dienu paredzēti divi treniņi, kā arī lekcijas vai pārrunas par basketbolu un citām tēmām, kas svarīgas potenciālajiem basketbola profesionāļiem.

Kristaps Porziņģis: "Mans ceļš no Liepājas, cauri Spānijai līdz pasaulē labākajai līgai bija iespējams tikai tāpēc, ka izšķirošos brīžos līdzās bija cilvēki, kuri profesionālais padoms vai paraugs palīdzēja pieņemt pareizus lēmumus, motivēja strādāt un ievirzīja manu dzīvi pareizās sliedēs. Patīkami, ka mana debijas sezona NBA palielinājusi Latvijas jauniešu interesi ar basketbolu, taču ar to vien nepietiek. No savas puses centīšos palīdzēt arī praktiski, rīkojot šādas meistarklases. Talantīgajiem Latvijas basketbolistiem būs iespēja gan pilnveidot individuālo meistarību, gan paplašināt redzesloku un iegūt profesionālā sportista karjerā nepieciešamu informāciju.

 "Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps: "14-16 gadu vecumā jaunajiem basketbolistiem ir vajadzīga profesionāla palīdzība, lai pilnībā realizētu savu talantu. Šajā virzienā darbojās LBS organizētās Basketbola akadēmijas un esam priecīgi, ka savu ieguldījumu dod arī Latvijas labākie basketbolisti un treneri. Kristapa personīgā pieredze, kā arī viņa uzaicināto spēlētāju un speciālistu padomi meistarklases dalībniekiem šīs četras dienas padarīs neaizmirstamas, iedvesmojot veiksmīgai karjerai. Turklāt esmu pārliecināts, ka Kristapa uzaicinātie palīgi uz savām zemēm aizvedīs vislabākos iespaidus par Kristapa dzimto pilsētu un Latviju. Patīkami, ka šī iniciatīvas starptautisko dimensiju izprata un novērtēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, palīdzot noorganizēt šo meistarklasi."

Trešdien, 15.jūnijā, meistarklases dalībnieki piedalīsies Kristapa Porziņģa Liepājai dāvātā basketbola laukuma atklāšanā, bet noslēguma dienā 16.jūnijā notiks arī profesionālo basketbolistu paraugspēle, kurā Kristapam un viņa kolēģiem no NBA un Spānijas līgas pievienosies arī Latvijas basketbolisti Artjoms Butjankovs, Kristaps Dārgais, Jānis Kaufmanis, Dāvis Rozītis u.c.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)