Banner 980x90

Durbes muzejs

Durbes muzeja ēkas, atjaunotā bijušā doktorāta  Raiņa ielā 17. Še 1887.gadā dzimis pirmais neatkarīgās Latvijas ārlietu ministrs Zigfrīds Anna Meierovics , kam ir lieli nopelni Latvijas neatkarības atzīšanā.

Muzejā ir arheoloģiski atradumi, slavenu durbenieku sarakstītās grāmatas, Durbes tautastērps, seni sadzīves priekšmeti.Izejot no muzeja, nonākam uz Raiņa ielas, kas vēsturē bijusi svarīgais ceļš no Prūsijas uz Rīgu un Livoniju. Kurzemes hercogistes un vēlāk Krievijas impērijas laikā tā dēvēta par Jelgavas (Mitavas) ielu, īsu brīdi par Liepājas, bet trīsdesmitajos gados par Z.A. Meierovica ielu. Ap šo ielu veidojies Durbes miests, te dzīvojuši amatnieki, viesnīcnieki, te bijušas smēdes, darbnīcas, tirgotavas, krogi.

Adrese: Raiņa iela 17, Durbe
Mājas lapa: http://visitdurbe.lv/category/objektilv/
Tel.: +371 28677141
E-pasts: muzejs@durbe.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)