Banner 980x90

Dzīvokļa remonts: 10 lietas, ko Tev pirms tam vajadzētu zināt

Kad ierastais dzīvokļa izskats jau ir apnicis, ir laiks plānot remontu. Mūsdienās tiek piedāvāts ļoti plašs gan mēbeļu, gan citu remontam nepieciešamo lietu klāsts. Atliek tikai izvēlēties acīm un maciņam piemērotāko.

Taču, lai remonta plānošana un veikšana ritētu raiti, iesakām ieskatīties un izlasīt 10 lietas, ko Tev pirms dzīvokļa remonta vajadzētu zināt: 

1. Ar ko sākt?
Vispirms vajadzētu sākt ar pierakstiem un dažādiem mērījumiem. Mērījumi būs nepieciešami gadījumos, ja dzīvokli vēlēsies pārveidot pamatīgi. Tas varētu būt diezgan grūti, taču precīzi mērījumi ir ļoti svarīgi remonta veikšanā. Būs nepieciešams arī izveidot sarakstu ar lietām un materiāliem, kas nepieciešami remontam.

2. Remonta budžets
Svarīgi no paša sākuma apzināties, cik daudz vari atļauties tērēt remontam. Iesakām doties uz  būvniecības veikalu, lai apskatītos, kādas preces tur tiek piedāvātas un kādas ir to cenas. Līdz ar to būs jau apmēram zināms, cik remonts varētu izmaksāt.

3. Dari pats vai uztici remontu meistaram
Kad ir apzinātas remonta izmaksas un tā grūtības pakāpe, ir jāizdomā, vai remontu veikt paša spēkiem vai tomēr to uzticēt kādam profesionālim. Ja dzīvoklim nepieciešams tikai neliels kosmētiskais remonts, tad, protams, labāk to veikt pašam, jo tādējādi ietaupīsi naudas līdzekļus, ko būtu nepieciešams maksāt meistaram.

4. Vai remonts paša spēkiem ir lētāks?
Šeit jāteic, ka gan jā, gan nē. Pašu spēkiem tas būs lētāks tāpēc, ka Tu ietaupītu naudu, ko vajadzētu maksāt meistaram, taču, ja remontu veiks amatieri, ne profesionāļi, tad būs nepieciešami papildu izdevumi iespējamo kļūdu labošanai. Šajā gadījumā būs jārēķinās arī ar to, ka remonts varētu aizņemt vairāk laika, nekā iepriekš plānots.
 
5. Kādā secībā taisīt remontu?
Kura telpa būs pirmā, kas piedzīvos pārmaiņas? Vai remontu taisīt pakāpeniski vai arī visu uzreiz? Izlemt, protams, vari tikai Tu pats. Taču, ja izvēlēsies pirmo variantu, tad esi gatavs, ka remonts var ilgt ilgāk, nekā sākumā plānots.
 
6. Kā sagatavoties remontam?
Sākumā nepieciešams sagatavot telpu. Skatoties pēc iespējas, centies atbrīvot telpu no visām mēbelēm. Taču, ja ir mēbeles, kuras nav iespējams iznest no konkrētas telpas, tad novieto tās telpas vidū un apklāj, lai pasargātu tās no sabojāšanās. 
 
7. Meklē atbildes uz jautājumiem internetā

Ja esi nolēmis remontu veikt paša spēkiem, tad laika gaitā noteikti radīsies kādi jautājumi, uz kuriem pats atbildēt nespēsi. Lai ietaupītu laiku, meklējot kādu profesionāli, pie kura visu noskaidrot, meklē atbildes internetā. Mūsdienās tur var atrast daudz padomu arī šajā jomā par to, ko un kā labāk darīt.
 
8. Nepārcenties

Lai arī kādas būtu Tavas vēlmes un ieceres, svarīgi apdomāt, vai to visu ir iespējams realizēt un vai tas vispār ir vajadzīgs. Ne velti ir tāds teiciens – kas par daudz, tas par skādi. Ikvienā dzīvoklī ir ierobežota platība, tāpēc rūpīgi apsver to, kas Tev ir nepieciešams, un nepārblīvē telpas.

9. Netaupi materiāliem
Ņemiet vērā, ka remonts dzīvoklī netiek taisīts katru gadu, padomā, vai ir vērts taupīt dažādiem apdares materiāliem tikai tāpēc, ka tie ir lētāki vai ar atlaidi, pat ja tie nav Tavā gaumē. Labāk iegādāties nedaudz dārgākus materiālus un ar prieku skatīties uz remonta gala rezultātu, kas saglabāsies daudz ilgāku laiku.
 
10. Rēķinies ar papildu izdevumiem
Pat tad, ja no sākuma būsi saplānojis savu vēlamo budžetu, remonta laikā noteikti radīsies papildu tēriņi. Ne vienmēr ir iespējams precīzi aprēķināt nepieciešamo materiālu daudzumu. Tāpat var rasties nepieciešamība pēc instrumentiem vai papildu lietām, bez kurām nav iespējams turpināt darbu. 

Tomēr, ja naudas līdzekļi ir izsmelti, taču remontu gribi pabeigt pēc iespējas ātrāk, tad viens no risinājumiem, kas var palīdzēt, ir patēriņa kredīts internetā – ātri un ērti jebkurā laikā. Taču, ja nolem par labu šim variantam, atceries, ka jāaizņemas atbildīgi un jāizvērtē savas iespējas atmaksāt kredītu. 

Cerams, ka šīs 10 lietas arī Tev noderēs un remonts izdosies kā iepriekš plānots. Veiksmi!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)