Banner 980x90

Festivālā "Summer Sound" būs skatāms pašmāju kino

Rīga, 23.jūl., LETA. Festivālā "Summer Sound" 3.augustā un 4.augustā līdzās muzikāliem priekšnesumiem būs skatāma arī pašmāju kino programma, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāju pārstāve Alise Pabērza.

Viņa skaidroja, ka festivāla teritorijā atradīsies kino telts, kurā divu dienu garumā tiks izrādītas Latvijas kino klasikas pērles, aktuālās, kā arī studentu veidotās filmas. Filmu sarakstā ir iekļautas kinolentes "Četri balti krekli", "Mans draugs - nenopietns cilvēks", "Sprīdītis", "Emīla nedarbi", "Bize un Neguļa", "Piejūras klimats", "Tās dullās Paulīnes dēļ", "Vajadzīga soliste", "Seržanta Lapiņa atgriešanās", "Sviests", "Ceļojums uz Tukumu", Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas un citas.

"Labi apzinoties, ka cilvēki nebrauc uz festivālu skatīties filmas, mēs tomēr gribam izmantot iespēju festivāla apmeklētājiem paplašināt savus pieredzes apvāršņus. Šogad kino teltī būs iespējams iepazīties ar latviešu kino dažādām paaudzēm. Kādam šī būs pirmā satikšanās ar latviešu kino klasiku, kādam - atkārtota, taču kino teltī būs iespējams uzlabot omu, atgūt spēkus, daudz smieties un uzzināt ko jaunu, it īpaši no studentu filmu klāsta, kas ir visnotaļ neparasts, neredzēts materiāls," filmu izvēli kino teltī aprakstīja tās kuratore Agnese Logina.

Festivāla rīkotāji šogad aicina arī uz ieskaņas koncertiem, kuri norisināsies Liepājas pilsētvidē no 31.jūlija līdz 2.augustam - Liepājas Pētertirgū, Liepājas Universitātē un Juliannas pagalmā. Pilsētas skatuves koncertos kopumā uzstāsies 15 pašmāju jaunie un jau zināmie mūziķi un dīdžeji, tajā skaitā arī Liepāju pārstāvošie mākslinieki. Uz trīs dažādām skatuvēm kāps "The Coconuts", "Mārtiņš Dambis & Co", Niklāvz, "Funky DJ Elegant", "The Mary Jane" u.c. Ieeja ieskaņas koncertos būs bez maksas.

Kā ziņots, astotais "Summer Sound" festivāls notiks Liepājas pludmalē 3. un 4.augustā, un tajā uzstāsies tādi mākslinieki kā "Goo Goo Dolls", "Alle Farben", "Coasts", "Daddy was a Milk Man", "Musiqq", "Gacho", Labvēlīgais tips", "Dzelzs vilks", Igo, "Rīgas modes", "Aija Andrejeva, "Pienvedēja piedzīvojumi", "Ozols un Tehnikums", Justs, Laura Rizotto, "Fakts", Ansis, Edavārdi, "Singapūras Satīns", "Riga Reggae", Židrūns", "Čips un Dullais", "The Bad Tones", "Atom" u.c.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)