Banner 980x90

Festivāls "BILDES" aicina uz koncertu bērniem

Sestdien, 1. decembrī plkst. 12, Rīgas Kongresu namā notiks Mākslas un mūzikas festivāla "BILDES" koncerts bērniem, kas būs interesants visai ģimenei. Pirmais bērnu koncerts notika 1992. gadā, un šo gadu laikā jau ir izaugušas vairākas jauno mūziķu un dejotāju paaudzes.

Šogad "BILŽU" koncertā bērniem uzstāsies kolektīvi:  "Dzeguzīte", "Knīpas un knauķi", "Tev un man", "Vējā", "Ādažu taurenīši", "Podziņas", "Kolibri", Kaukuļu ģimene, Elza un Atis Ieviņi, "Poppy", "Pusnotis" un Lauris Valters, "Notiņas" no Valmieras, "Tarkšķu mandolīnisti", deju grupa "Dzirnas".

Bērnu koncerta publika jau iemīļojusi Kaukuļu ģimeni – Juri un Aiju kopā ar bērniem – 14 gadus veco Martu un 13 gadus veco Rūtu. "Vienmēr ir forši uzstāties uz lielās skatuves. Vai tā būtu lielo vai mazo cilvēku publika, tā mums ir vienlīdz nozīmīga. Uzstāties bērnu koncertā vienmēr ir lielāka atbildība, jo klausītāji ir ļoti uzmanīgi. Bērni neklausās ar "pusausi" – viņi visu dzird un visam seko līdzi," savos novērojumos dalās tētis Juris Kaukulis.

Savukārt Ādažu mākslas un mūzikas skolas 2. un 3. deju klases audzēkņi stepa deju pasniedzēja Māra Pūra vadībā publiku iepriecinās ar vairākiem deju priekšnesumiem. Māris Pūris saka: "BILŽU" bērnu koncerts ir viens no sākuma punktiem, lai veicinātu mūzikas skatuves attīstību. Šajā koncertā savas pirmās skatuves iemaņas un pozitīvās atmiņas iegūst mūsu topošās nākotnes zvaigznes. Mēs ar lielāko prieku vienmēr piedalāmies šajos koncertos, lai šī paaudžu nepārtrauktība  tiktu noturēta."

"BILŽU" koncertā bērniem jau ceturto gadu uzstāsies arī bērnu vokālais ansamblis "Kolibri". Ansambļa vadītāja Inita Malnača dod ieskatu gaidāmajā priekšnesumā:  "Rīgas Kongresu nama skatuve ir liela un plaša, bet mēs, "Kolibri", esam kustīgi un ar prieku to apdzīvojam. Mums ir brīnišķīga horeogrāfe Katrīna Aubuže, kura ir veidojusi horeogrāfiju arī šī gada priekšnesumam. Dziedāsim Nika Matvejeva dziesmu "Sarkankalna noslēpums", kas ir  mazliet spoku stāsts. Otra dziesma būs Jāņa Lūsēna "Vecā Vēža polonēze", kuru viņš sarakstījis tieši "Kolibri" albumam "Zem zilās debesu bļodas". Esam ļoti priecīgi, ka tiekam aicināti uz "BILDĒM"! Bērni ir sajūsmā par iespēju piedalīties, kad koncerta noslēgumā visi dzied lielajā kopkorī festivāla himnu "Tikai tā!", tās ir lieliska kopības sajūta!"

Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā: https://bilesuparadize.lv/events/event/64939

Papildu informācija par koncertiem: "BILŽU BIROJS", tālr. nr. 29282866, e-pasts: bildes@bildes.lv.

Festivāla ietvaros Rīgas Kongresu namā notiks "Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncerts" (30. novembrī), "Koncerts BĒRNIEM" (1. decembrī), "Bilžu VETERĀNU koncerts" (1. decembrī).

Festivālu atbalsta: Rīgas dome, "Danske Bank", t/c "Spice", "Pata kokmateriāli". Informatīvie atbalstītāji: "Radio SWH", draugiem.lv, inbox.lv, "apriņķis.lv", "Privātā Dzīve", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", "Chaula TV", "1188", "Mūzikaspasaule.lv", "KultūrasVēstis.lv", "Parmuziku.lv".

Noderīgas saites:

Festivāla mājaslapa: www.bildes.lv
Festivāla profils Facebook: https://www.facebook.com/FestivalsBildes
Festivāla profils YouTube: https://www.youtube.com/user/Bildes2011

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)