Banner 980x90

Gada laikā pieaudzis liepājnieku sašķirotā vieglā un stikla iepakojuma apjoms

Rīga, 10.dec., LETA. Salīdzinot ar 2017.gadu, liepājnieku sašķirotā vieglā iepakojuma apjoms vidēji audzis par 20%, bet stikla iepakojuma - par 40%, aģentūru LETA informēja "Eco Baltia grupa" preses sekretāre Daiga Buča.

SIA "Eko Kurzeme" direktors Andris Karlsons skaidroja, ka ar katru gadu liepājnieku interese un arī iesaiste atkritumu šķirošanā pieaug. Šobrīd jau ar lielu pārliecību var teikt, ka liepājnieki kļuvuši aktīvāki ne tikai šķirošanas kvantitātē, bet arī kvalitātē. Īpaši tas attiecināms uz stikla iepakojumu, jo iedzīvotāji zina, ka konteinerā jāšķiro tikai stikla pudeles un burkas nevis spoguļi, vāzes, stikla trauki un glāzes.

SIA "Eko Kurzeme" direktora skatījumā liepājnieku pieaugošajai interesei par atkritumu šķirošanu pamatā ir divi iemesli. Pirmkārt, tā ir apziņa, ka šķirojot atkritumus, var saudzēt apkārtējo vidi un samazināt dažādu dabas resursu patēriņu. Otrkārt, tā ir vēlme samazināt savus izdevumus par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Šogad uzņēmums ir turpinājis attīstīt atkritumu šķirošanas infrastruktūru, izvietojot aptuveni 40 jaunus konteinerus atkritumu šķirošanā. Kopskaitā Liepājā patlaban publiski pieejami aptuveni 200 konteineri stikla iepakojuma šķirošanai un 140 konteineri plastmasas un kartona iepakojuma šķirošanas konteineri.

Nākamajā gadā uzņēmums veiks esošo šķirošanas vietu monitoringu, lai izvērtētu izveidotās infrastruktūras efektivitāti un nepieciešamības gadījumā to pārplānotu.

SIA "Eko Kurzeme" ietilpst "Eco Baltia grupā", kas ir apgrozījuma ziņā lielākā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijas valstīs un nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no savākšanas līdz otrreizējo izejvielu pārstrādei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)