Banner 980x90

Grobiņā iecerēts izbūvēt jaunu radio monitoringa torni

Rīga, 26.marts, LETA. Lai nodrošinātu jauna radio monitoringa torņa izbūvi, valsts pārziņā tiks pārņemts 300 kvadrātmetrus liels zemesgabals Grobiņas novadā, šodien lēma valdība.

Kā skaidro Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), sekmīgai radio monitoringa nodrošināšanai valstī VAS "Elektroniskie sakari" ir izveidojusi vienotu automatizētu radiofrekvenču spektra monitoringa sistēmu atbilstoši starptautiskajām prasībām un rekomendācijām.

Nepārtrauktam radiofrekvenču spektra radio monitoringam un informācijas iegūšanai par elektromagnētisko situāciju visā valstī, ir izveidoti vairāki monitoringa punkti Latvijas lielākajās pilsētās un viens no tiem atrodas Liepājā.

Tomēr VARAM konstatējis, ka Liepājā esošais tornis ir izvietots citai personai piederošā ēkā saskaņā ar nomas līgumu, taču minētajai personai ir aktuāls maksātnespējas process, kas radot draudus turpmākai sekmīgai Liepājas radio monitoringa punkta darbībai.

Ņemot vērā minēto, valsts iestāde ir konstatējusi nepieciešamību izveidot jaunu monitoringa punktu Liepājas apkārtnē, kas būtu neatkarīgs no trešo personu ietekmes.

Līdz ar to, 2017.gadā "Elektroniskie sakari" nosūtīja Grobiņas novada domei vēstuli ar lūgumu izskatīt iespēju piešķirt daļu zemesgabala jauna torņa izbūvei.

Izskatot institūcijas lūgumu, dome nolēma atdalīt no pašvaldībai piederošā īpašuma zemes gabalu 300 kvadrātmetru platībā, un izveidot jaunu īpašumu, tam piešķirot nosaukumu "Masti".

Atbilstoši Grobiņas novada teritorijas plānojumam zemesgabals atrodas funkcionālajā zonā "Tehniskās apbūves teritorijas."

Lēmums paredz īpašumu nodot valsts pārziņā bez atlīdzības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)