Banner 980x90

Grobiņas novadā no oktobra plāno būtiski paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu

Rīga, 14.maijs, LETA. Grobiņas novadā no 1.oktobra plāno būtiski paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Grobiņas namserviss" ir iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektus, kas ir aprēķināti saskaņā ar ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku. "Grobiņas namserviss" tarifa paaugstinājumu pamato ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksu pieaugumu.

"Neraugoties uz veiktajiem izmaksu optimizācijas pasākumiem 2017. un 2018.gadā, esošie tarifu ieņēmumi nesedz ūdenssaimniecības pakalpojuma izdevumus un "Grobiņas namserviss" sniedza ūdenssaimniecības pakalpojumus ar zaudējumiem," teikts paziņojumā.

Grobiņas novadā ūdensapgādes tarifu plānots noteikt 0,96 eiro par kubikmetru, kas nozīmē, ka Grobiņas pilsētas, kā arī Grobiņas pagasta Robežnieku un Āres iedzīvotājiem tarifs palielināsies par 92%. Savukārt Grobiņas, Bārtas, Medzes un Gaviezes pagastu iedzīvotājiem - par 16%.

Kanalizācijas pakalpojumu tarifu Grobiņas pilsētā un Grobiņas pagasta Robežniekos un Ārēs plānots paaugstināt no 0,85 eiro par kubikmetru līdz 1,14 eiro jeb 34%. Kanalizācijas pakalpojumu tarifu Grobiņas pagasta Cimdeniekos plānots mainīt no 0,43 eiro uz 1,35 eiro, kas nozīmē, ka tarifa kāpums ir 214%.

Kanalizācijas pakalpojumu tarifu Grobiņas pagasta Dubeņos plānots paaugstināt par 207% jeb no 43 centiem palielināt līdz 1,32 eiro. Kanalizācijas pakalpojumu tarifu Medzes pagasta Kapsēdē plānots paaugstināt no 43 centiem līdz 1,16 eiro jeb 170%.

Kanalizācijas pakalpojumu tarifu Bārtas pagasta Bārtā un Birzes puļķos palielinās no 43 centiem līdz 79 centiem jeb par 84%. Kanalizācijas pakalpojumu tarifu Gaviezes pagasta Gaviezē un Vārtājā palielinās no 43 centiem līdz 77 centiem jeb par 79%.

Iepazīties ar tarifa projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par ūdenssaimniecības tarifu projektiem lietotājs var SIA "Grobiņas namserviss" birojā, Celtnieku ielā 36, Grobiņā, katru darba dienu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)