Banner 980x90

Janvārī kravu apgrozījums Liepājas ostā pieaudzis par 9,6%

Ventspils, 12.febr., LETA. Šī gada janvārī kravu apgrozījums Liepājas ostā sasniedzis 643 013 tonnas, kas ir par 9,6% vairāk nekā pirms gada un par 17,1% vairāk nekā pērn pārkrauts vidēji vienā mēnesī, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Šī gada pirmajā mēnesī Liepājas ostā pārkrauti graudi, ro-ro kravas, celtniecības materiāli, tostarp Brocēnos ražotais cements, antracīts un naftas produkti. Arī šogad Liepājas ostā dominē graudi - stividorkompānija nodrošina ievērojamu vietējo kravu īpatsvaru un aktivizējas termināli, kas strādā Karostas kanālā, skaidroja Ratniece-Kadeģe. Janvārī Liepājas ostā apkalpoti 128 kuģi, bet iebraukuši un izbraukuši 2657 pasažieri.

Joprojām lielākā kravu grupa Liepājas ostā ir beramkravas, kas veido 75% no visām kravām, bet labības īpatsvars ir 45%. Kā skaidroja uzņēmuma "Liepaja Bulk Terminal Ltd" valdes loceklis Juris Matvejevs, graudaugu sezona joprojām turpinās, un aktīvi notiek dažādu lauksaimniecības kravu pārkraušana. Viņš prognozēja, ka arī februārī lauksaimniecības kravas Liepājas ostā būs līdzīgos apjomos.

Janvārī pieaugums bijis arī celtniecības materiālu kravām, tostarp cementam, kura apjomi, salīdzinot ar 2017.gada janvāri, pieauguši par 68,3%. Līdz šim cementa kravu apgrozījums lielāks bijis vasaras mēnešos, kad ir aktīvā būvniecības sezona, bet pašlaik tā apjomi ir stabili un ar pieaugošu tendenci arī ziemas mēnešos, informēja SEZ. Tāpat stabila kravu plūsma ar pozitīvu pieaugumu ir ro-ro kravu segmentā, ko nodrošina regulāra "Stena Line" prāmja satiksme ar Travemindi Vācijā. Ro-ro kravu apgrozījuma pieaugums šā gada janvārī Liepājas ostā bijis 27,4%, bet kopumā ģenerālkravas veido 14% no visām kravām.

Janvārī ievērojams pieaugums bijis arī lejamkravu segmentā, veidojot 11% no visām kravām. Kā skaidroja uzņēmuma "DG Termināls" valdes loceklis Jānis Millers, jau 2017.gada nogalē parādījusies pozitīva naftas cenu tendence, kas likumsakarīgi aktivizējusi arī naftas produktu tirgu. Vēl lejamkravu apgrozījuma pieaugumu nodrošinājušas sezonālās tranzītkravas no Krievijas uz Eiropu, pārvadājot rapšu eļļu.

Janvārī lielākais kravu apgrozījums Liepājas ostā bijis uzņēmumiem "Liepaja Bulk Terminal Ltd" (208 066 tonnas) un "Ekers Stividors LP" (191 499 tonnas).

https://infogram.com/liepajas-osta-parkrautas-kravas-1g0q3pl5qgw5m1g

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)