Banner 980x90

Jauns vai lietots auto – kur ir zelta vidusceļš?

Automašīnas iegāde ir lēmums, ko noteikti nevajadzētu sasteigt. Šim pirkumam jābūt  apdomīgam, jo tas ir ilgtermiņa ieguldījums. Vismaz uz to vajadzētu tiekties, jo pārāk bieža automašīnu mainīšana var novest pie finansiālām grūtībām. 

Iespējams, ka lielākajai daļai cilvēku automašīnas iegāde sagādā grūtības. Auto tirgus ir ļoti plašs, var izvēlēties sākot no mazas un ekonomiskas automašīnas, beidzot ar samērā lielu automašīnu. Tāpat ir izvēle starp pilnībā jaunu auto vai lietotu auto. Gan jaunai, gan lietotai automašīnai ir savi plusi un mīnusi. 

Ja arī tu šobrīd domā par jauna spēkrata iegādi, tad lasi raksta turpinājumu! Tajā būs minēti pāris padomu, kas atvieglos izvēles izdarīšanu un palīdzēs iegādāties sev izdevīgāko un labāko auto.  

Jauna automašīna
Iespējams, ka katrs cilvēks dzīvē reiz ir sapņojis iegādāties pilnībā jaunu automašīnu. Nenoliedzami, jaunam auto piemīt savs šarms un pievilcība. Sākot jau no jaunā auto smaržas līdz vairākiem komplektācijas plusiem. Vēl jāpiemin, ka šāds auto noteikti neatstās vienaldzīgus ne draugus, ne radiniekus. Varētu pat teikt, ka jauns auto parāda arī cilvēka statusu, ka viņš ir diezgan daudz sasniedzis savā dzīvē, jo ne visi var atļauties iegādāties pilnībā jaunu automašīnu.

Garantija
Tomēr jāuzsver, ka spīdīga krāsa un smarža nav vienīgais, kas raksturo jaunu automašīnu. Jaunam auto ir arī savi plusi, ko vērts pieminēt, piemēram, garantija. Tā dažādiem ražotājiem atšķiras, bet pārsvarā garantija ir līdz 5 gadiem. Vērts uzsvērt, ka šo 5 gadu laikā auto īpašniekam nav jāuztraucas par servisa izmaksām – visu sedz garantija. Tāpat jaunākie auto modeļi ir daudz ekonomiskāki nekā vecāka gada gājuma auto. Jaunam auto noteikti būs ļoti laba komplektācija, kas ikdienā lieti noderēs. 

Lielākas izmaksas
Lai gan plusu acīmredzami ir vairāk, nākas pieminēt arī jaunas automašīnas trūkumus. Kā jau zināms, tad jauna automašīna nav lēts prieks. Zināmāku zīmolu automašīnas var maksāt par vairākus desmitus tūkstošu. Vēl jāņem vērā, ka jaunai automašīnai diezgan ātri samazinās tirgus vērtība. 

Lietota automašīna
Nenoliedzami, lietotai automašīnai nav tāda šarma un vizuālās pievilcības kā pilnībā jaunai automašīnai, tomēr tai ir diezgan daudz priekšrocību. 

Kāpēc iegādāties lietotu auto? Tāpēc, ka šādiem auto ir izdevīga cena. Lietota automašīna maksās krietni vien lētāk par jaunu automašīnu. Vēl jāpiemin, ja lietots auto nebūs pārāk sens, tad tā uzturēšanas izmaksas arī būs zemākas nekā jaunas automašīnas uzturēšanas izmaksas. Turklāt rezerves daļas arī būs sameklēt daudz vienkāršāk. 

Iepriekšējā īpašnieka rūpes par auto
Lai arī lietota automašīna cenas ziņā ir izdevīgāka, šādām automašīnām ir arī savi trūkumi. Kā vienu var minēt iepriekšējā saimnieka izturēšanos pret auto. Ir cilvēki, kuri rūpīgi izturas pret automašīnu – veic regulāras tehniskās apskates, bieži mazgā auto, kā arī droši ar to pārvietojas. Lietota auto pirkšanas brīdī pārdevējs diezvai spēs atbildēt par iepriekšējā saimnieka rūpēm pret auto. Tāpat lietots auto var būt jau ar vairākiem defektiem – gan vizuāliem, gan tādiem, kas ietekmē braukšanu. Vēl jārēķinās ar to, ka lietotā auto iespējams būs jāiegulda vairāk naudas līdzekļu nekā pilnīgi jaunā automašīnā.

Kādu auto iegādāties – jaunu vai lietotu?
Tas, kādu auto beigās iegādāties, atkarīgs no vairākiem faktoriem. Pats svarīgākais ir finansiālās iespējas. Izvērtē, cik daudz esi gatavs maksāt par automašīnu. Tāpat saproti, vai ilgtermiņā varēsi parūpēties par kāroto automašīnu. Vēl svarīgi pieminēt, ka automašīnai noteikti ir jāatbilst katra cilvēka personīgajām prasībām un dzīvesveidam. 

 
 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)