Banner 980x90

Kā funkcionāli un gaumīgi iekārtot vannas istabu?

Vannas istaba ir viena no svarīgākajām telpām mājoklī, tādēļ tās iekārtojums ir īpaši būtisks. Ja arī Tev aktuāla vannas istabas iekārtošana, lasi tālāk un uzzini, kā panākt, lai tā būtu gaumīga un maksimāli funkcionāla. 

Pirmais solis – savu vajadzību izvērtēšana
Vispirms jāsaprot, kādas ir vajadzības. Tualetes pods, vanna vai duša, spogulis, izlietne, skapīši vai plauktiņi skaistumkopšanas un tīrīšanas līdzekļu novietošanai noteikti ir obligāta nepieciešamība, taču, iespējams, ir arī citi aktuāli elementi, kas jāiekļauj telpas iekārtošanas plānā. Jāpadomā arī, kāds ir vēlamais izvietojums, telpā valdošie toņi un noskaņa. 

Lietu izkārtojums telpā
Ja vannas istabu plānots pilnībā pārkārtot, jāizvērtē jaunais iekārtojums. Noteikti jāizmēra ne vien telpas platība, bet arī durvju aiļu un logu platums, kā arī jāņem vērā cauruļu izvietojums. Tas viss palīdzēs izvēlēties telpas specifikai piemērotākos risinājumus. 

Svarīgs aspekts ir telpas platība. Ja vietas ir maz, tajā varēs izvietot tikai pašu nepieciešamāko. Iespējams, būs jāmeklē arī kādi radošāki risinājumi. Taču tas savā ziņā pat ir labi, jo dod iespēju telpai piešķirt īpašu noskaņu. 

Telpas stils
Ja precīzi nezini, kādā stilā vēlies iekārtot vannas istabu, daudz ideju un iedvesmas atradīsi gan interjera žurnālos, gan internetā. Mūsdienās nopērkami visdažādākie risinājumi – ne tikai klasiskas, bet arī neparastāka stila vannas, dažādu veidu dušas kabīnes, apgaismes ķermeņi, spoguļi, mēbeles un viss cits nepieciešamais, lai katrs varētu atrast savai gaumei un iespējām atbilstošākos risinājumus. 

Finansiālās iespējas
Būtiska ir arī finansiālā puse. Pirms doties nepieciešamo lietu meklējumos, vajadzētu izvērtēt, kāds ir vannas istabas iekārtošanai atvēlētais budžets. Vērts aplūkot arī veikalu akciju piedāvājumus, lai nepalaistu garām kādu labu iespēju ietaupīt – nereti tieši kādas kolekcijas izpārdošana vai tualetes podi akcija ļauj iegādāties ekskluzīvāku izstrādājumu par pieņemamāku cenu. 

Ventilācijas sistēma
Iekārtojot vannas istabu, jāpadomā arī par atbilstošu ventilācijas sistēmu. Tas ir īpaši būtiski, jo vannas istabā ir augsts mitruma līmenis, kas laika gaitā var bojāt mēbeles, radīt pelējumu. Tātad – telpai jābūt labi vēdināmai. 

Vannas istabas piederumu uzglabāšana
Savlaicīgi jāpadomā, kur tiks uzglabāti vannas istabas piederumi un dvieļi. Katrai lietai jāatvēl sava vieta, turklāt izkārtojumam jābūt parocīgam. Kā viens no variantiem varētu būt spoguļplaukti, kas ļaus noslēpt piederumus no citu acīm, vienlaikus taupot vietu telpā. 

Apgaismojums
Svarīgs jautājums ir arī telpas apgaismojums. Ieteicams izvēlēties dažādu līmeņu un intensitātes apgaismojumu, ko var mainīt atkarībā no nepieciešamības. 

Flīzes
Būtisks elements vannas istabā ir flīzes, turklāt ne tikai praktiskā ziņā. Pareizi izvēlētas flīzes var piešķirt telpai noteiktu noskaņu, panākot lielisku koptēlu. Flīžu izvēle mūsdienās ir iespaidīga, tādēļ droši var ļaut vaļu fantāzijai, uz sienām un grīdas radot klasiskas vai neparastas kompozīcijas. 

Kur meklēt visu nepieciešamo?
Viena no opcijām, kur iegādāties visu nepieciešamo, ir doties uz specializētiem veikaliem. Taču daudz ātrāk un vienkāršāk ir aktuālās lietas meklēt internetā. Tas ļauj ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus, turklāt arī izvēle ir daudz lielāka, nekā spēj piedāvāt tuvējās tirdzniecības vietas. Vislabāk dot priekšroku uzticamam interneta veikalam, kas nodrošina augstākā līmeņa apkalpošanu, kā arī izdevīgus pasūtījuma piegādes nosacījumus. 

Mūsdienās, kad piedāvājums ir tik daudzveidīgs, ikviens var iekārtot savu vannas istabu pēc saviem ieskatiem un iespējām, apvienojot gaumīgus risinājumus ar augstu funkcionalitāti. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)