Banner 980x90

Kā izvēlēties īsto kafijas automātu birojam?

Kafijas automātam birojā ir īpaša loma – pie tā risinās vislabākās sarunas un tiek uzņemta jauna uzmundrinājuma deva turpmākajam darba cēlienam. Ir skaidrs, ka kafijas automātam ir jābūt ikvienā birojā, taču, kad pienācis laiks tā iegādei, var nākties apjukt – kurš tad būs piemērotākais? Lai gūtu atbildi uz šo jautājumu, jāņem vērā vairāki faktori. Kādi? Turpini lasīt un uzzini!

Cik daudz kafijas nepieciešams?
Kafijas automāti birojiem pieejami pietiekami plašā izvēlē. Lai saprastu, kurš no tiem būs piemērotākais, jāatbild uz jautājumu - cik daudz kafijas automātam katru dienu būs jāpagatavo? Piemēram, ja birojā uzturas neliels cilvēku skaits, iespējams, pietiks ar kapsulu kafijas automātu, bet lielākā birojā, kur labprāt šo dzērienu bauda ne vien darbinieki, bet arī klienti, būtu jāizvēlas kāda jaudīgāka ierīce. 

Kapsulu kafijas automāts
Kapsulu kafijas automāti, savu kompakto izmēru dēļ, labi iederēsies nelielā biroja virtuvītē. Šie kafijas automāti darbojas ar atsevišķi nopērkamām kapsulām. Un to izvēle ir daudzveidīga – ar tām var pagatavot gan klasisku kafiju, gan gardu kapučīno, gan daudzus citus iecienītus kafijas dzērienus. 

Filtru kafijas automāts
Vēl viens populārs risinājums, kas iecienīts daudzos birojos, ir filtru kafijas automāts. Jāsaka gan, ka kafijas pagatavošana šāda tipa ierīcēs prasīs mazliet vairāk laika, turklāt nepastāv daudz kafijas dzērienu variāciju. Šī iemesla dēļ filtra kafijas automāts piemērots nelielos uzņēmumos un to vairāk novērtēs klasisko vērtību cienītāji. 

Pupiņu kafijas automāts
Lielākos birojos, kur ik dienas pulcējas daudz cilvēku, iespējams, veiksmīgā izvēle būs pupiņu kafijas automāts. Šāda tipa ierīces ir jaudīgākas, taču tām nepieciešama arī rūpīgāka apkope. Bez šaubām pupiņu kafijas automāti arī maksā vairāk, taču ar tiem kafija vienmēr izdodas lieliski. 

Kafijas pupiņas, maltā kafija vai kapsulas?
Plānojot kafijas automāta iegādi, vajadzētu padomāt, kāda veida kafija šķitīs piemērotākā – maltā kafija, pupiņas vai kapsulas. Ja priekšroku dodat tikko maltām pupiņām, tad jāpārliecinās, ka kafijas automātā iebūvētas arī kafijas dzirnaviņas. 

Ir arī tādi automāti, kas kafiju pagatavo gan no kapsulām, gan maltās kafijas un pupiņām. 

Svarīgi izvēlēties arī to, cik izmaksās izvēlētais kafijas veids. Piemēram, kafijas kapsulas, lai arī piedāvā dažādas kafijas dzērienu pagatavošanas iespējas, ir diezgan dārgas. Maltā kafija vai kafijas pupiņas var būt ekonomiski izdevīgāks risinājums, bet, protams, viss atkarīgs no kafijas veida un patērētā daudzuma. 

Izvēloties kafijas automātu, kur kafija tiek pagatavota no pupiņām, ieteicams dot priekšroku tādai ierīcei, kur var iebērt tik daudz kafijas pupiņu, lai ar samalto daudzumu pietiek vairākām tasītēm – ņemot vērā, ka kafiju vēlēsies vairāki cilvēki, tas būs ļoti ērts un praktisks risinājums. 

Rezervuāra tilpums
Būtisks faktors ir arī ierīces rezervuāra tilpums. Piemēram, kapsulu kafijas automāti visbiežāk paredzēti 2–3  tasītēm, savukārt pupiņu kafijas automāti ļauj pagatavot 6 vai vairāk tasītes. Ja birojā pēc kafijas parasti stāv rinda, vērts ieguldīt tādā ierīcē, kur vienlaicīgi var pagatavot divus dzērienus. 

Kur iegādāties?
Kafijas automāti plašā izvēlē pieejami dažādās tirdzniecības vietās. Daudzi dod priekšroku kafijas automātu iegādei internetā, pirmkārt, tas palīdz ietaupīt laiku, otrkārt – nereti tas ir izdevīgāk arī cenas ziņā. 

Neatkarīgi no izvēlētās tirdzniecības vietas, vispirms der iepazīties ar dažādiem kafijas automātu veidiem un to specifikāciju, salīdzināt vairākus variantus un tikai tad pieņemt  lēmumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)