Banner 980x90

Kā izvēlēties labu gumijas laivu?

Pienākot siltajam laikam, daudzi sāk plānot arī atbilstošu atpūtu. Viena no iecienītākajiem vasaras piedzīvojumiem ir braucieni ar laivām. Taču tam pienācīgi jāsagatavojas – pirmkārt, jau izvēloties piemērotu laivu. 

Laivas iespējams arī iznomāt, taču tie, kuriem laivošana pārvērtusies nopietnā hobijā, iespējams, vēlēsies iegādāties paši savu laivu. Piedāvājums ir gana daudzveidīgs, tādēļ aktuāls jautājums ir – kādu laivu izvēlēties? Lūk, daži aspekti, kas būtu jāņem vērā, izvēloties piemērotāko risinājumu. 

Ir dažādi faktori, kas ietekmē laivas izvēli. Kāds vadās pēc savas iepriekšējās pieredzes – izvēlas jau izmēģinātai laivai līdzīgu risinājumu. Kādam citam būtisks faktors ir cena – tiek piemeklēts laivas modelis, kas iekļaujas noteiktajā budžetā. Tāpat daudzi vadās pēc paziņu ieteikumiem. Taču, lai iegādātos patiešām labu, vajadzībām atbilstošu laivu, svarīgi vēl arī citi faktori. 

Laivas izmantošanas mērķis
Pirmkārt, jāizvērtē, kādam nolūkam laiva tiks izmantota. Laivas var iedalīt trīs lielās grupās: tūrisma, kutera tipa un makšķerēšanai paredzētās. Katram no tipiem ir sava specifikācija, tāpēc būtiski izvērtēt savas vajadzības. 

Makšķerēšanai piemērotas laivas ar cietu grīdu. Tās ir stabilas, ļauj droši justies arī stāvot kājās. Taču tūrismam šāda veida laiva neder. Laba tūrisma laiva ir bez liekām detaļām, ar augstu priekšējo daļu. Ja aktuāla kutera tipa laiva, svarīgi, lai tā ir izturīga, ar stingru grīdu. Izvēloties laivu, kas aprīkota ar dzinēju, uzmanība jāpievērš arī tā jaudai. 

Jāizvērtē arī, kā laiva tiks pārvietota. Ja izvēlies piepūšamo laivu, kas tiks piepumpēta pie ūdenstilpnes, jāpārliecinās, ka tā ietilps auto bagāžniekā.  

Cena
Laiva lielākoties tiek iegādāta kā ilgtermiņa risinājums, tādēļ šajā gadījumā līdzekļus taupīt nevajadzētu. Pirmkārt, jāvērtē laivas kvalitāte un atbilstība vajadzībām. Noteikti jāaplūko vairāki varianti dažādās tirdzniecības vietās, jo gan piedāvājums, gan cenas dažādās vietās var ļoti atšķirties. 

Iegādes vieta
Viens no variantiem, ja aktuāla laivas iegāde, ir doties uz kādu specializētu tirdzniecības vietu. Taču nopērkamas arī gumijas laivas internetā. Tā ir iespēja ietaupīt laiku, jo viss piedāvājums aplūkojams ātri un vienkārši – jebkurā sev ērtā brīdī. Tiešsaistē iespējams uzzināt arī visu interesējošo informāciju par konkrēto laivas modeli, iepazīties ar ekspertu ieteikumiem un citu laivotāju pieredzi. 

Iepērkoties internetā, liela nozīme ir piedāvājumu aprakstiem un fotoattēliem – savu izvēli izdarīsi, balstoties uz tur esošo informāciju. Noteikti jāiepazīstas arī ar pasūtījuma piegādes nosacījumiem un izmaksām. 

Jāatceras arī, ka iepērkoties tiešsaistē, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā preci atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā tomēr kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām. Vispirms gan rūpīgi jāiepazīstas ar preču atgriešanas nosacījumiem. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)