Banner 980x90

Kādas ir bezvadu putekļu sūcēja priekšrocības un trūkumi?

Putekļu sūcējs ir viena no tām ierīcēm, kas spēj atvieglot mājokļa uzkopšanu. Tas ātri un ļoti ērti spēj savākt visus netīrumus, kas atrodas uz grīdas seguma. Mūsdienās putekļu sūcēju klāsts ir diezgan plašs, tāpēc izvēles izdarīšana nebūt nav ātra un vienkārša. Ir jāizvērtē vairāki plusi un mīnusi konkrētam putekļu sūcējam pirms to iegādāties. 

Raksta turpinājumā tiks apskatītas bezvadu putekļu sūcēja priekšrocības un trūkumi, jo šāda veida ierīces kļūs arvien populārākas. Ja arī jums ir nepieciešamība pēc šāda putekļu sūcēja, tad šī informācija jums noteikti būs noderīga izvēles izdarīšanā.

Bezvadu putekļu sūcēja priekšrocības
Bezvadu putekļu sūcēji jau nosaukumā norāda uz to, ka tiem nav vajadzīgi vadi un kontaktdakšas. Bieži vien, tīrot māju, cilvēki saskaras ar to, ka putekļu sūcēja vadi sapinas, vai arī saprot, ka mājoklī ir par maz rozešu, kas neļauj piekļūt visiem telpu stūriem, it sevišķi, ja putekļu sūcēja vads ir ļoti īss. Bezvadu putekļu sūcēji lielākoties ir taisnas un vertikālas formas, kas padara mājokļa tīrīšanu ērtāku. 

Vieglums un manevrējamība
Bezvadu putekļu sūcēji būs lieliski palīgi, ja nepieciešams iztīrīt vietas, kas nav visai ērtas tīrīšanai, piemēram, automašīnas salonu vai kāpnes. Kad tirgū parādījās pirmie šāda veida putekļu sūcēji, tie lielākoties bija paredzēti kā papildu ierīce, lai iztīrītu mājokli. Taču šobrīd šie putekļu sūcēji ir pietiekami jaudīgi, lai tikai ar tiem varētu iztīrīt visu mājokli un nebūtu jāizmanto tradicionālie putekļu sūcēji. 

Runājot par svaru, bezvadu putekļu sūcēji ir aptuveni uz pusi vieglāki nekā parastie putekļu sūcēji. Svara atšķirība ir ļoti jūtama, ja putekļu sūcējs ir bieži jāpārvieto. Tāpat šādiem putekļu sūcējiem ir viegla manevrējamība. Jūs lieliski spēsiet apbraukt galdiņus, dīvānu vai kādu citu šķērsli. 

Bez maisiem
Lielākā daļa bezvadu putekļu sūcēju ir bez maisiem. Šis faktors atrisina vairākas problēmas, piemēram, nav lieku tēriņu, kas rodas jaunu maisu iegādei, un nav jāuztraucas un jādomā par to, vai mājās ir rezerves maisiņi. Lai gan putekļu maisiņā iespējams uzkrāt lielāku daudzumu netīrumu nekā tas iespējams putekļu tvertnē, regulāra maisiņu mainīšana var būt kaitinoša, kā arī neekonomiska. 

Bezvadu putekļu sūcēja trūkumi
Pirms iegādājies konkrētu bezvadu putekļu sūcēju, der zināt, ka ne visi modeļi būs piemēroti visiem mājokļiem. Ja būsiet izvēlējies savam mājoklim nepiemērotu putekļu sūcēju, tad, lai kā arī censtos, mājokli varētu būt grūti iztīrīt. Tāpēc pirms pirkuma izdarīšanas kārtīgi jāizpēta katrs putekļu sūcēja modelis.

Baterijas ilgums
Jāņem vērā, ka šādi putekļu sūcēji darbojas ar bateriju, kuras darbības laiks ir sākot no 20 līdz 45 minūtēm. Ja jums ir liels mājoklis, tad, iespējams, ka nepietiks laika, lai to visu iztīrītu. Tādējādi būs jāuzlādē baterija, kas prasīs papildu laiku. 

Putekļu tvertnes ietilpība
Bezvadu putekļu sūcēja putekļu tvertne ir daudz mazāka nekā standarta putekļu sūcējiem. Izvēloties šādu putekļu sūcēju, jums jārēķinās, ka putekļu tvertne būs jāiztukšo daudz biežāk. 

Neefektīvāka paklāju tīrīšana
Bezvadu putekļu sūcēji nav tik efektīvi paklāju tīrīšanā. Tie nespēj iztīrīt tikpat daudz netīrumus no paklājiem kā parastie putekļu sūcēji ar vadu. Ja jums mājoklī ir daudz paklāju, tad šo faktoru noteikti vajadzētu ņemt vērā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)