Banner 980x90

Kādu izlietni izvēlēties savai virtuvei?

Jaunas virtuves labiekārtošana nav viegls darbs, jo ir jādomā gan par to, lai saimniecei būtu ērti gatavot ēst, gan uzglabāt produktus, gan arī jādomā par vairākām lietām vienlaikus – apgaismojums, ūdens piegāde un tehnikas izvietojums. Papildus ir jādomā arī par ēdamtelpas vietu un kādas virtuves mēbeles iegādāties, kur ģimenes locekļi var kopīgi pabrokastot vai paēst vakariņas. Lai šoreiz nerunātu par visu virtuves labiekārtošanu kopumā, apskatīsim raksta turpinājumā virtuves izlietņu veidus, lai palīdzētu izdarīt labāko un piemērotāko izvēli tavai virtuvei. 

Virtuves izlietnes 
Izlietņu piedāvājums ir gana plašs  sākot ar materiāla, formas un beidzot ar krāsu izvēli. Tā kā izlietne ir virtuves iekārta, kas tiks izmantota katru dienu, tad par tās praktiskumu, ērtumu un iekļaušanos virtuvē ir jāpadomā jau uzreiz. Ja zini, ka darbosies virtuvē katru dienu, tad atceries  jo lielāka būs izlietne, jo vieglāk tajā būs darboties. Tas pats attiecas, ja ģimene ir liela un visi trauki tiek mazgāti vienkopus, praktiskā ziņā ir vajadzīga vieta, kur tos novietot un mazgāt. 

Ja esi par šo jautājumu jau aizdomājies, tad izpēti izlietņu formas. Izlietnes ir piedāvājumā gan tikai ar mazgāšanas nodalījumu, gan ar noteci un papildus vanniņu. Tāpat piedāvājumā ir arī dubultās izlietnes un izlietnes, kam ir trauku žāvējamās sadaļas vietas  atliek tikai idejiski saprast, cik daudz virtuvē varēsi tai atvēlēt vietu un cik daudz tev šo vietu arī vajadzētu. 

Virtuves izlietņu materiāli ir vairāku veidu. Populārākās ir keramikas, dabīgā akmens, marmora, nerūsējošā tērauda un mākslīgā granīta izlietnes. 

• Nerūsējošā tērauda izlietnes
Šīs ir pašas populārākās, jo ir vieglas un nemaksā lielu naudu. Lai izlietne nenobružātos un būtu laba arī pēc laika, vislabāk ir izvēlēties izlietni, kas ir ne plānāka par 0,6 milimetriem. Diemžēl nerūsējošā tērauda izlietnes nav izturīgas pret mehāniskiem bojājumiem, skrāpējumiem un švīkām, tomēr, ja ir vēlme ilgāk uzturēt to labā stāvoklī, tad jāpērk papildus speciālie tīrīšanas un pulēšanas līdzekļi.

• Keramikas izlietnes
Šāda veida izlietnes virtuvē ir arī bieži iecienītas, jo tās ir klasiskas un elegantas. Materiāls ir vizuāli pievilcīgs, izturīgs, tas ir triecienizturīgs, izturīgs pret skrāpējumiem, un virsma nebojājas no ķīmiskām vielām. Virsma ir gluda un patīkama. Keramikas izlietņu pluss ir arī tas, ka uz tām neveidojas ūdens nosēdumi un rūsa.

• Mākslīgā granīta izlietnes
Mākslīgā granīta izlietnes tiek ražotas no dabīgā akmens vai granīta daļām, kas ir saistītas ar akrila polimērsveķiem. Granīta izlietnes kalpo ilgi, tās ir praktiskas un ērtas, kā arī ir izturīgas pret temperatūras izmaiņām un svārstībām. Tieši tāpat kā keramikas izlietnes, tās nebojājas no sadzīves ķīmijas un ir triecienizturīgas. 

• Dabiskā akmens vai marmora izlietnes
Visbiežāk akmens izlietnes iebūvē darba virsmā, kas ir no tāda paša materiāla, tādējādi izveidojot vienveidīgu, skaistu savienojumu darba virsmā. Šādas izlietnes ir grūti kopt, ja to nepareizi un nevērīgi kopj, tad izlietne un darba virsma var ātri vien zaudēt savu dabisko un labo izskatu. 

Izlietnēm ir ne tikai vairāki veidi, materiāli un formas, bet arī to iespējas uzstādīt. Pirms iegādājies sev tīkamo, painteresējies, vai tavas virtuves darba virsmai vai iekārtai derēs attiecīgā izlietne  gan izmēru ziņā, gan uzstādīšanas iespēju ziņā. Ir izlietnes, kuras ir iebūvējamas, un tādas, kuras ir ieliekamas. 

Mēs tev novēlam atrast vislabāko un skaistāko izlietni tavai virtuvei, iekārtot virtuvi, kas ir piemērota paša un ģimenes vajadzībām! Meklē virtuves mēbeles internetā  220.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)