Banner 980x90

Kārtējo reizi neizdodas ievēlēt jaunu Rucavas novada domes priekšsēdētāju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Rucavas novada domei arī šoreiz nav izdevies ievēlēt jaunu domes priekšsēdētāju - lai gan balsojums notika, tomēr tas noslēdzies bez rezultāta, aģentūru LETA informēja Rucavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra (LZS).

Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti - Andis Rolis ("Vienoti novadam") un Jānis Veits ("Mūsmājas"). Andis Rolis, kuru izvirzīja viņa brālis Guntis Rolis ("Domubiedri"), savu kandidatūru atsauca, paskaidrojot, ka viņš nevarētu savienot pienākumus zemnieku saimniecībā ar pašvaldības vadīšanu. Savukārt par Veitu nobalsoja četri deputāti, bet pieci balsoja "pret".

"Diemžēl domes priekšsēdētāju neizdevās ievēlēt," atzina Timbra. Viņš uz domes priekšsēdētāja amatu nekandidēja, jo viņam trūkstot deputātu vairākuma atbalsta.

"Domāju, ka pirmdien saukšu kopā visus deputātus runāt, lai nav tik daudz aizkulišu sarunu. Ir jāmēģina vienoties par variantu, kas apmierinātu deputātu vairākumu," atzina Timbra. Pēc šīs deputātu tikšanās tad arī varētu lemt par ārkārtas sēdes sasaukšanu tuvākajā laikā, lai ievēlētu domes priekšsēdētāju.

Kā ziņots, Rucavas novada domei līdz 6.augustam ir jāievēl jauns domes priekšsēdētājs, pretējā gadījumā Saeima var lemt par domes atlaišanu, par to pašvaldību vēstulē informējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Rucavas novada domes priekšsēdētāja amats ir vakants kopš 6.jūnija, kad neuzticības balsojumā no amata atbrīvota līdzšinējā Rucavas novada domes priekšsēdētāja Irēna Šusta ("Mūsmājas").

6.jūnija domes sēdes darba kārtībā bija iekļauts arī jautājums par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu, tomēr toreiz lemšana tika atlikta, jo deputāti izteikuši vēlmi lemt par jauno priekšsēdētāju kopā ar jautājuma par priekšsēdētāja vietnieka izskatīšanu. Tomēr kopš tā laika ārkārtas sēdi jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanai nav izdevies sasaukt - iepriekš šis jautājums ticis atlikts ar pamatojumu, ka uz sēdi nevarētu ierasties visi deputāti. Deputātiem līdz šim sarunās arī nav izdevies vienoties par domes priekšsēdētāja kandidātu, kurš apmierinātu vairākumu.

Deputāts Guntis Rolis iepriekš atzina, ka Rucavas novada domes deputātu problēma ir nespēja nolikt malā savas personiskās ambīcijas, lai kopīgi vienotos par novada attīstībai nepieciešamajiem lēmumiem, bet tagad šīs ambīcijas izpaužas kā nespēja ievēlēt jaunu domes priekšsēdētāju. Vilcināšanās ar domes priekšsēdētāja ievēlēšanu var draudēt pat ar visas domes atlaišanu. "Varbūt mēs arī būtu pelnījuši atlaišanu. Tas gan nenozīmē, ka es to vēlos," aģentūrai LETA sacīja deputāts.

Rolis uzsvēra, ka viņš nav bijis to septiņu domes deputātu vidū, kuri jūnija sākumā iniciēja toreizējās domes priekšsēdētājas Šustas neuzticības balsojumu, kā rezultātā viņa tika gāzta no amata. "Es neiniciēju varas maiņu. Skumji, ka jātērē enerģija šādās lietās tā vietā, lai domātu par novada attīstību," atzina deputāts, norādot, ka septiņi no kopumā deviņiem deputātiem bija vienoti jautājumā par priekšsēdētājas gāšanu no amata, bet tagad nespēj vienoties par to, kuram turpmāk uzticēt novada vadību. Rolis iepriekš pieļāva, ka šī jautājuma izlemšana varētu tikt atlikta uz pēdējo brīdi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)