Banner 980x90

Kas jāņem vērā, izvēloties lapu pūtēju?

Viens no grūtākajiem uzdevumiem, ar ko rudenī jātiek galā privātmāju īpašniekiem, ir lapu savākšana. Tādēļ līdz ar sezonu maiņu aktuāls kļūst jautājums, kā ar šo uzdevumu tikt galā pēc iespējas ātrāk un vienkāršāk. Viens no labākajiem risinājumiem ir lapu pūtēji. 

Lapu pūtēji šobrīd tiek plaši izmantoti lielāku teritoriju, piemēram, pilsētvides apsaimniekošanā, taču šo ierīci iegādājas arvien vairāk privātmāju īpašnieku. Kā vienu no būtiskākajām lapu pūtēju priekšrocībām var minēt iespēju ātri uzkopt lielas teritorijas, kā arī šauras un grūti aizsniedzamas vietas. Jāatzīmē, ka šo ierīci efektīvi var izmantot arī citām vajadzībām, piemēram, bruģa attīrīšanai no neliela sniega un automašīnas žāvēšanai pēc mazgāšanas. 

Dažādi lapu pūtēju veidi 
Pieejami trīs veidu lapu pūtēji – elektriskais, akumulatora un benzīna. Katram no tām ir savas priekšrocības un trūkumi. Piemēram, svara ziņā vieglākas ir elektriskās vai akumulatora ierīces, savukārt benzīna lapu pūtējs izceļas ar lielāku jaudu.
 
Tas, kāda veida lapu pūtēju izvēlēties, lielā mērā atkarīgs no tā, cik lielu teritoriju plānots uzkopt. Piemēram, nelielām piemājas teritorijām piemērots ir elektriskais vai akumulatora lapu pūtējs, jo tas ir viegli pārnēsājams un ērti manevrējams. Taču, izvēloties kādu no ierīcēm, jāņem vērā, ka elektrības vads stiepsies tikai noteiktā garumā un arī akumulatoru ik pa laikam būs jāuzlādē. 

Lielākām platībām piemēroti ar benzīnu darbināmi lapu pūtēji. Tie ir jaudīgāki un darbojas diezgan ilgu laiku. Šāda veida ierīces parasti tiek pārnēsātas uz muguras, nodrošinot lielāku komforta līmeni lietotājiem.

Lai kādam lapu pūtējam dotu priekšroku, pirms tā iegādes svarīgi to pielaikot un pārliecināties, ka tas būs pietiekami ērts lietošanā. 

Svarīgākie kritēriji lapu pūtēja izvēlē
Būtiskākie kritēriji, ko ņemt vērā, izvēloties lapu pūtēju, ir to svars, jauda, gaisa caurplūde un gaisa plūsmas ātrums. Dažiem ierīču modeļiem pieejama savākšanas funkcija. Ir arī ierīces, kas lapas uzreiz arī sasmalcina – šī funkcija īpaši noderīga tiem, kuri veido kompostu. 

Kvalitatīvam lapu pūtējam ir jābūt vienkārši iedarbināmam un pietiekami jaudīgam. Ja izvēlaties ar benzīnu darbināmu ierīci, ko paredzēts pārnēsāt uz muguras, pārliecinieties, ka plecu siksnas ir pietiekami platas un ierīce ir aprīkota ar gurnu jostu, kas samazina slodzi. 

Izvēloties lapu pūtēju, noteikti jāiepazīstas arī ar informāciju par ierīcei nepieciešamo apkopi un garantijas nosacījumiem. Noderīgi palasīt arī citu cilvēku atsauksmes, lai saprastu, kādām niansēm pievērst uzmanību un kādi risinājumi ir piemērotākie. 

Kur iegādāties labākos lapu pūtējus?
Visdrošāk lapu pūtējus un citas saimniecībā nepieciešamas ierīces iegādāties specializētos veikalos. Tur pieejama plaša izvēle, kā arī zinošu pārdevēju konsultācijas. Tiem, kuri nevēlas kavēt laiku ierastās tirdzniecības vietās, sev interesējošos instrumentus var aplūkot un iegādāties internetā. Viens no labākajiem variantiem ir interneta veikals Inserv.lv – tur katrs atradīs sev nepieciešamos instrumentus. Ne tikai dažādu veidu lapu pūtējus un citu dārza tehniku, bet arī:
• metināšanas inventāru;
• darba drošības aprīkojumu;
• urbjus un asmeņus;
• dažādu veidu instrumentus.

Iepērkoties interneta veikalā Inserv.lv, ietaupīsiet laiku un līdzekļus, jo bieži tiek rīkotas dažādas akcijas, kas ļauj iepirkties par daudz izdevīgākām cenām. 

Lapu pūtējs un cita dārza tehnika bieži vien ir kā ilgtermiņa pirkums, tādēļ svarīgi pievērst uzmanību kvalitātei, lai izvēlētos risinājumu, kas kalpos ilgi un labi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)