Banner 980x90

KNAB soda septiņus Priekules deputātus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodus kopumā septiņiem Priekules novada deputātiem par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar pašvaldības mantu neievērošanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Katram deputātam piemērots 70 eiro naudas sods.

Kā skaidro KNAB, deputāti, 2013.gada oktobrī piedaloties lēmuma pieņemšanā, ar kuru tika nolemts iznomāt pašvaldības īpašumā un lietošanā esošo autotransportu, neievēroja Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma prasības.

Priekules novada domes lēmums paredzēja nomas maksas noteikšanu pašvaldības transportlīdzekļiem, bet nenoteica, kādiem mērķiem un kādā kārtībā pašvaldības autotransports izmantojams.

Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums paredz, ka publiskas personas īpašumā vai lietošanā esošais autotransports izmantojams tikai dienesta, darba un amata pienākumu pildīšanai, nodrošinot iestādes funkciju izpildi.

KNAB secināja, ka pašvaldības autotransporta izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijas bukletu izplatīšanai, braucieniem uz Liepāju un Lietuvu neatbilst likuma "Par pašvaldībām" noteikto funkciju realizācijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)