Banner 980x90

Konkursā meklē Liepājas mākslas un dizaina skolas jaunbūves projektētāju

Ventspils, 16.janv., LETA. Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola izsludinājusi iepirkuma konkursu par tiesībām veikt profesionālās kultūrizglītības ēkas jaunbūves projektēšanu un autoruzraudzību, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas direktore Inga Auziņa, jaunā skolas korpusa būvniecība Alejas ielā 18 ir daļa no projekta, ko plānots realizēt par profesionālās izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai pieejamajiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem. Alejas ielā tiks uzbūvēts jauns mācību korpuss mākslas un profesionālās ievirzes izglītības programmu realizācijai, otrajā kārtā paredzot arī izstāžu zāles izbūvi. Pašlaik ir izsludināts atklāts konkurss jaunbūves projektēšanas un autoruzraudzības darbiem, kur pieteikšanās notiks līdz 16.februārim.

Kā skaidroja Auziņa, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola pērn septembrī izveidota, apvienojot divas mācību iestādes - Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolu. No šī gada 1.janvāra skolai piešķirts profesionālās izglītības kompetences centra statuss. Skolas infrastuktūras attīstībai plānots 2,1 miljons eiro no darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai paredzētajiem līdzekļiem. Īstenojot šo projektu, tiks izbūvētas telpas gan mūzikas skolas, gan mākslas un dizaina skolas vajadzībām. Alejas ielas ēku kompleksā, kur mācības notiek mākslas un profesionālās ievirzes programmu audzēkņiem, tiks uzbūvēts jauns korpuss. Savukārt mūzikas skolas vajadzībām tiks veikti pārbūves darbi Ausekļa ielā 11/15, kur nākotnē iecerēts ierīkot arī dienesta viesnīcu.

Drīzumā tiks izsludināts projektēšanas un autoruzraudzības konkurss arī Ausekļa ielas ēkas pārbūvei. Tur tiks veikta esošās aktu zāles pārbūve par koncertzāli, bez kamerzāles izbūves paredzot veikt arī ārdurvju renovāciju un logu nomaiņu zālē, ģērbtuvju, tualešu un dušas telpu izbūvi u.c. darbus. Otrajā kārtā skolas telpās plānots izbūvēt dienesta viesnīcu audzēkņiem un pasniedzējiem. Kā skaidroja mācību iestādes direktore, pašlaik skola nevar nodrošināt ar dienesta viesnīcu audzēkņus, kuri dzīvo ārpus Liepājas. Kopmītnes būtu nepieciešamas aptuveni 40 audzēkņiem. Prioritāte ir mācību telpu infrastruktūras attīstība, tāpēc dienesta viesnīcas izbūve plānota kā pēdējā kārta šajā projektā, ja būs pieejams finansējums.

Ministru kabineta noteikumos Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai paredzētais finansējums, kas tiks piešķirts ERAF projekta apstiprināšanas gadījumā, ir 2 129 619 eiro. Saskaņā ar provizorisko finansējuma sadalījumu 1 729 619 eiro plānoti Alejas ielas jaunbūvei, bet 400 000 eiro - Ausekļa ielas telpu pārbūvei. Šogad tiks veikti nepieciešamie projektēšanas darbi, bet būvdarbus paredzēts sākt 2018.gada pavasarī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)