Banner 980x90

Krimināllietu par narkotiku glabāšanu un realizāciju lielā apmērā Liepājas tiesa turpinās skatīt decembrī

Ventspils, 20.okt., LETA. Liepājas tiesa 2.decembrī turpinās skatīt krimināllietu, kurā par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju lielā apmērā apsūdzēti četri vīrieši, no kuriem viens janvārī tiesas zālē mēģināja pārgriezt sev vēnas, aģentūru LETA informēja Liepājas tiesas priekšsēdētāja palīdze Inta Kurpa.

Pēc vairākkārtējas tiesas sēžu atlikšanas Liepājas tiesa vakar lietu sāka izskatīt pēc būtības. Tiesas sēde turpinājās visu dienu, bet tās noslēgumā lietas skatīšanu tika nolemts turpināt 2.decembrī, līdz tam dodot laiku pierādījumu pārbaudei.

Liepājas tiesa pirms divām nedēļām nolēma mainīt drošības līdzekli vienam no četriem vīriešiem. Apsūdzētajam, kuram līdz šim bija noteikta policijas uzraudzība, tiesa piemēroja apcietinājumu.

Diviem šajā krimināllietā apsūdzētajiem apcietinājums bija piemērots jau iepriekš, taču vienam no viņiem tas ir saistīts ar apsūdzību citā krimināllietā. Savukārt ceturtajam apsūdzētajam paliek spēkā iepriekš noteiktais drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Pirms mēneša tiesa kārtējo reizi atlika sēdi šajā krimināllietā, jo uz to nebija ieradies viens no apsūdzētajiem. Arī iepriekš tiesas sēdes dažādu iemeslu dēļ atliktas jau vairākkārt. Jūnija beigās paredzētā tiesas sēde nenotika, jo uz to veselības problēmu dēļ nevarēja ierasties viens no apsūdzētajiem. 25.aprīlī tiesas sēde nenotika, jo uz to nebija ieradies viens apsūdzētais. Iepriekš tiesas sēde bija paredzēta 4.aprīlī, taču no advokāta Ērika Štālberga tika saņemts iesniegums ar lūgumu atlikt tiesas sēdi saistībā ar viņa dalību kādā citā tiesas procesā. Pirms tam tiesas sēde šajā lietā bija plānota arī 6.janvārī, taču tā nenotika, jo uz sēdi konvoja pavadībā nogādātais apsūdzētais Liepājas tiesas zālē ar žiletes fragmentu mēģināja pārgriezt sev vēnas. Tieši šī incidenta dēļ krimināllieta ieguva plašāku ievērību.

Pēc incidenta tika izsaukti neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi. Miesas bojājumi nav bijuši bīstami dzīvībai, un vīrieti nav bijis nepieciešams hospitalizēt.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne, Liepājas tiesa apstiprina, ka 6.janvārī atklātas tiesas sēdes laikā krimināllietā viens no apsūdzētajiem, kurš pirms tam atradies apcietinājumā, ar asu priekšmetu mēģināja sev pārgriezt vēnas.

Par notikušo ir informēta Valsts policija, kas ierosināja dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu visus apstākļus, kādi bijuši konvojēšanas laikā no apcietinājuma vietas līdz tiesas zālei, kā arī to, vai šajā gadījumā varētu būt runa par konvoja nolaidību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)