Banner 980x90

Lai visi dati vienuviet – kādu ārējo cieto disku pirkt?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja agrāk dažādus dokumentus, fotogrāfijas, filmas un citus datus glabājām atsevišķos formātos un vietās, kas nereti aizņēma visu plauktu (piemēram, diski ar filmām un mapes ar dokumentiem), tad mūsdienās par to esam aizmirsuši, jo lielākoties failus glabājam datoros. Lai arī šis ir ļoti ērts veids, kā piekļūt visam nepieciešamajam, liels datu apjoms nereti mēdz padarīt datoru lēnāku, kā arī var atgadīties dažādas ķibeles, un mēs failiem gluži vienkārši vairs netiksim klāt. Šādos gadījumos noder ietilpīgs un jaudīgs ārējais cietais disks. Dažādi to modeļi interneta veikalā 220.lv tieši šobrīd pieejami par ļoti labām cenām (skatīt šajā mājaslapā).

Kas raksturo labu ārējo cieto disku un kas tev jāņem vērā?
Vienkārša lietošana. Ārējā cietā diska pievienošanai un darba sākšanai vajadzētu noritēt bez problēmām, neskatoties uz to, kāda programmatūra ir ierīcē. Teju visi ārējie cietie diski sader ar portatīvajiem datoriem, Mac, Android un iOS ierīcēm, turklāt modernākie modeļi pat var tikt tiešā veidā savienoti ar sociālo tīklu portāliem, piemēram, Facebook. 

 Savienojamība. Labākie cietie diski gan nolasa, gan arī ieraksta ierīcē failus bez problēmām, tiesa, ātrums var būt atkarīgs no tā, kāds savienojums tiek izmantots. Pievērs uzmanību, vai disks ir saderīgs ar USB 3.0 un USB 3.1. Visi modeļi parasti sader ar USB 2.0 versiju, kas ir lēnāka.

Izturīgs materiāls. Tev, protams, nav nepieciešams modelis, kuru neietekmē ūdens vai uguns, taču ir vērts ieguldīt naudu tādā cietajā diskā, kurš izturēs tādas ķibeles kā strāvas padeves pārtraukumu vai nokrišanu no galda.

• Garantijas termiņš. Lai arī cik dārgu vai populāra zīmola preci mēs iegādātos, dažkārt gadās sastapties ar tā darbības problēmām. Lai sevi pasargātu, pievērs uzmanību, vai ārējam cietajam diskam ir garantija. Ideālā gadījumā tās termiņam vajadzētu būt vismaz diviem gadiem. Atgādinām, ka visām interneta veikalā 220.lv atrodamajām precēm 24 mēnešus pēc pirkuma brīža ir pieejama servisa apkalpošana. 

• Pietiekama ietilpība. 1 gigabaitā (GB) ietilpst aptuveni 500 iPhone fotogrāfiju vai vidēji 200 iTunes dziesmu. Lai saprastu, kāda apjoma cietais disks tev nepieciešams, padomā par to, cik daudz un kāda veida failus plāno tur uzglabāt. Iespējams, tev var būt nepieciešama ierīce ar 1 terabaita (TB) vai pat lielāku atmiņu. Ietilpīgākajiem modeļiem ir pat 8 GB atmiņa. Atceries – jo lielāka ietilpība, jo mazāk tu maksāsi par vienu GB.

• Pieņemama cena. Tāpat kā ikvienai citai precei, arī ārējā cietā diska izvēli ietekmē tā cena. Interneta veikalā 220.lv iespējams iegādāties modeļus, kuru cena ir no aptuveni 40 eiro (500 GB) līdz pat 580 eiro (8000 GB jeb 8 TB). 

Diska izmērs. To parasti izsaka collās. 220.lv redzēsi 2.5 un 3.5 collu disku modeļus. Mazākie ir vieglāki un kompaktāki savukārt lielākie izceļas ar kapacitāti.

• Diska veids. Daudzus gadus tirgū dominēja HDD (Hard Disc Drive) ārējie cietie diski. Tas izceļas ar spēju uzglabāt pamatīgu datu apjomu par mazāku cenu. Taču mūsdienās arvien iecienītāki kļūst SDD (Solid State Drive) cietie diski, kurus var pielīdzināt lielām zibatmiņām, proti, tajās nav kustīgu detaļu un dati tiek uzglabāti mikroshēmās. Tie izceļas ar kompaktu izmēru, ātru datu apstrādi un augstāku drošību pret sabojāšanos, datu pazušanu utt. 

• Preču zīme. Lai iegādātos ārējo cieto disku, kas būs uzticams un kvalitatīvs, der ņemt vērā arī tā ražotāju. 220.lv vari iegādāties disku modeļus no pasaulē novērtētiem zīmoliem, piemēram, Toshiba, ADATA, Samsung, Transcend, Apple un daudziem citiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)