Banner 980x90

Latvijas apakšveļas nozares apgrozījums pērn sasniedzis vairāk nekā 35 miljonus eiro

Rīga, 25.okt., LETA. Latvijas apakšveļas nozares apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza vairāk nekā 35 miljonus eiro, aģentūrais LETA pavēstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

LIAA arī informēja, ka 95% no apakšveļas nozarē strādājošo uzņēmumu saražotās produkcijas eksportē, turklāt starp Eiropas valstīm vien Francija pārspēj Latviju apakšveļas ražotāju skaita ziņā. Latvijā darbojas vairāk nekā 1600 tekstilkompāniju, kurās ir nodarbināti apmēram 13 000 cilvēku. No Latvijas pilsētām līderis šajā jomā ir Liepāja, kas vēsturiski veidojusies kā apakšveļas ražošanas lielpilsēta, jo 20.gadsimta septiņdesmitajos gados Liepājā tika uzbūvēta viena no lielākajām Latvijas apakšveļas ražotnēm "Lauma", kas veicinājusi nozares uzplaukumu reģionā. Pašreiz pilsētā ir vairāk nekā 50 apakšveļas ražotāju un no visa nozares apgrozījuma 60% veido Liepājas uzņēmumi.

"Liepāja ir pilsēta, kurā ik dienu top neizsakāmi daudz lietu - sākot no smalkas mežģīņu veļas līdz koģenerācijas stacijām, lidmašīnu angāriem un betona paneļiem. Tekstilnozare gan vēsturiski, gan arī šodien ir viens no pilsētas ražošanas stūrakmeņiem, kas nodrošina ar darbavietām vairāk nekā 2300 liepājnieku un ik gadu saražo ap 10 miljoniem krūšturu," sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Jau ziņots, ka ceturtdien un piektdien, 26.oktobrī, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" notiek apakšveļas nozarei veltītais biznesa forums, kura mērķis ir veicināt Latvijas veļas ražotāju un zīmolu lielāku atpazīstamību Eiropā un pasaulē, dibināt kontaktus ar ārvalstu iepircējiem un stiprināt Latvijas apakšveļas nozari. Dalību forumā apstiprinājuši vairāk nekā 60 iepircēju, tostarp no Apvienotās Karalistes, Krievijas, Vācijas, Somijas, Ukrainas un Itālijas.

Pasākumu organizē LIAA sadarbībā ar Liepājas domi un Latvijas Veļas ražotāju asociāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)