Banner 980x90

Latvijas un Somijas aizsardzības ministri piedalīsies abu valstu simtgades pasākumos Liepājā

Ventspils, 12.febr., LETA. Latvijas un Somijas aizsardzības ministri otrdien, 13.februārī, piedalīsies abu valstu simtgadei veltītos pasākumos Liepājā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

13.februārī darba vizītē Latvijā uzturēsies Somijas aizsardzības ministrs Jusi Nīniste, lai tiktos ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) un kopīgi piedalītos abu valstu simtgadei veltītos pasākumos Liepājā.

Latvijas un Somijas aizsardzības ministri tikšanās laikā pārrunās Baltijas reģiona drošības situāciju, Eiropas Savienības (ES) un Somijas aizsardzības jomas aktualitātes, kā arī abu valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Bergmanis un Nīniste arī apmeklēs somu jēgeru svinīgā zvēresta un karoga iesvētīšanas simtgades svinības un dievkalpojumu, kas plkst.12 notiks Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē.

Tāpat abu valstu aizsardzības ministri Liepājā piedalīsies Latvijas Nacionālā arhīva veidotās dokumentāro liecību izstādes "Somu jēgeri Latvijā" atklāšanā, kas plkst.16 notiks koncertzālē "Lielais dzintars". Izstāde iepazīstinās ar somu jēgeriem un to gaitām Latvijā, Latvijas un Somijas Republiku tapšanu, kā arī atklās kopīgo un atšķirīgo Somijas un Latvijas valstu veidošanās un tapšanas procesā un sniegs ieskatu jēgeru tradīciju kopšanā mūsdienās.

Latvijas un Somijas aizsardzības ministri apmeklēs arī abu valstu simtgadei veltītu koncertu "Latvija – 100 – Somija", ko plkst.18 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" sniegs Nacionālo bruņoto spēku orķestris un Somijas aizsardzības spēku gvardes orķestris. Koncertā muzikāli savīsies abu valstu stāsti par identitāti, varonīgumu un dzimtenes mīlestību no senatnes līdz mūsdienām. Koncertā skanēs somu nacionālā romantisma skaņražu un mūsdienu autoru kompozīcijas pūtēju orķestrim, Sergeja Austra Universa svīta "Vidzeme" pūšaminstrumentu orķestrim, Emīla Dārziņa skaņdarbs "Lauztās priedes" un Žana Sibēliusa "Jēgeru maršs".

Latvijas un Somijas valstu simtgadei veltītos pasākumus Liepājā apmeklēs arī Somijas Sauszemes spēku komandieris ģenerālmajors Petri Hulko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)