Banner 980x90

Lielākā daļa bijušo "LM" darbinieku joprojām bez darba

Lielākā daļa bijušo "Liepājas metalurga" (LM) darbinieku joprojām ir bez darba, šorīt telekanālā LNT atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.

Kalvāne pastāstīja, ka pēc LM darbības apturēšanas NVA bezdarbnieku rindās reģistrējās 1300 šī uzņēmuma darbinieki. Šie cilvēki aktīvi piedalījušies dažādās NVA programmās, pārsvarā apmācībās, 250 no viņiem atraduši darbu, 50 izslēgti no bezdarbnieku rindām par pienākumu nepildīšanu, tomēr lielākā daļa joprojām gaida iespējas strādāt nozarē tuvu dzīvesvietai.

NVA vadītāja stāstīja, ka pašlaik izsīkst LM bijušajiem darbiniekiem piešķirtie pabalsti, tāpēc jūtams intereses pieaugums par strādāšanu, piemēram, par subsidētajām darbavietām. Kalvāne aicināja nozarē strādājošos uzņēmumus Kurzemē piedāvāt šiem cilvēkiem darbu.

Kā ziņots, 2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju un uzņēmums pilnībā pārgāja maksātnespējas administratora Haralda Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. Sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, un par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju uzņēmumu "Prudentia".

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Aprīlī tika nosūtīti piedāvājumi vairāk nekā 100 potenciāliem investoriem, izveidota starptautiskiem standartiem atbilstoša virtuālā datu istaba, izstrādāts informācijas memorands. Jūnija vidū Velmers ziņoja, ka ir saņemti desmit nesaistošie piedāvājumi no potenciālajiem maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" investoriem, ar kuriem tālāk noritēs darbs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)