Banner 980x90

Liepājā desmit izglītības iestāžu modernizācijā ieguldīs 10,4 miljonus eiro

Liepāja, 12.febr., LETA. Tuvāko gadu laikā Liepājā desmit izglītības iestāžu modernizācijā ieguldīs 10,4 miljonus eiro, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

85% līdzekļu finansēs no Eiropas Savienība līdzekļiem, bet 15% būs pašvaldības līdzfinansējums.

Pašlaik modernizācijas darbi sākti divās Liepājas izglītības iestādēs.

Projekta "Liepājas vispārizglītojošo skolu modernizācija" ietvaros no 29.janvāra A.Puškina Liepājas 2.vidusskolā sākušies modernizācijas darbi. Pilnā sparā notiek modernizācija arī Raiņa 6.vidusskolā, kur tos plānots pabeigt līdz jaunā mācību gada sākumam, savukārt Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas modernizācija jau pabeigta.

Niedre-Lathere norādīja, ka pārsvarā norit sporta zāļu un mācību telpu sakārtošana. Primāras ir telpas, kuras paredzētas mācību procesa sekmīgai īstenošanai. "Tās ir multifunkcionālas klases, multifunkcionālas skolas telpas, kuras var uzskatīt par mācību telpām," sacīja Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja, piebilstot, ka uzsvars tiek likts uz energoefektivitāti un drošības, piekļuves jautājumiem.

Viņa paskaidroja, ka šobrīd nekas neliecina par to, ka darbi varētu ieilgt un līgumā noteiktais būvdarbu īstenošanas termiņš nav apdraudēts. "Viss ir paredzēts termiņos, kurus nosaka Izglītības un Zinātnes ministrijas regulas attiecībā uz Eiropas Savienības projektlīdzekļu apguvi. Lai gan iepirkumu procedūru izpilde neiekļāvās plānotajos termiņos, tomēr tā rezultējusies labos panākumos un varu droši sacīt, ka iepirkumu rezultātā esam tikuši pie kvalitatīviem būvniekiem."

Šajā kārtā modernizācijas darbi tiks veikti arī Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā, pavasarī darbs tiks uzsākts arī J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolā un Liepājas Pilsētas 12. vidusskolā. Projekta 3. kārtā modernizācijas darbi paredzēti arī Liepājas 7. vidusskolā, Liepājas

8.vidusskolā, Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā un Liepājas 3. pamatskolā. Niedre-Lathere norādīja, ka projekta trešo kārtu paredzēts sākt 2019.gadā, tomēr precīzs datums nav noteikts, jo šobrīd vēl notiek saskaņošana.

"Kopumā modernizāciju veiksim 10 Liepājas izglītības iestādēs, radot drošu, kvalitatīvu un mācību procesu veicinošu vidi, kas būs patīkama gan skolēniem, gan pedagogiem. Paldies visiem skolotājiem un vecākiem par sapratni," teica Kristīne Niedre-Lathere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)