Banner 980x90

Liepājā Eiropas insulta dienā varēs saņemt konsultācijas par sirds veselību

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Otrdien, 17.maijā, Eiropas insulta dienas ietvaros Liepājā, Rožu laukumā, no plkst.13.00 līdz 16.00 ikviens liepājnieks varēs bez maksas veikt dažādus mērījumus un saņemt konsultācijas par sirds veselību.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas domes Sabiedrības līdzdalības un veselības veicināšanas nodaļas vadītāja Zane Ģirne, pasākums laikā ikviens interesents varēs izmērīt asinsspiedienu un pulsu, noteikt mirdzaritmijas risku, ķermeņa masas indeksu, kā arī saņemt konsultācijas par sirds veselību. Mērījumus veiks Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiāles Māszinības fakultātes studentes. Ikdienā māsu uzdevums sabiedrībā ir veicināt veselību, novērst slimības, aprūpēt slimnieku un palīdzēt tam atgūt veselību. Starptautiskā Māsu diena tiek svinēta visā pasaulē katru gadu 12.maijā.

Savukārt 17.maijā laika posmā no plkst.17.00 līdz 18.00 Liepājas Nevalstisko organizāciju centrā, Klaipēdas ielā 96A, notiks izglītojoša lekcija iedzīvotājiem par insulta riskiem un profilaksi, mirdzaritmiju un tās ārstēšanu. Lekciju vadīs Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārste – rezidente kardioloģijā Baiba Luriņa.

Pasākumu organizē biedrība "ParSirdi.lv" sadarbībā ar Liepājas domi un Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiāli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)