Banner 980x90

Liepājā Jūras svētkos notiks kuršu vikingu liellaivu sacensības

Ventspils, 4.jūn., LETA. Liepājā šovasar Jūras svētku laikā trešo reizi norisināsies pasākums "Jūrasbraucēju kuršu vikingu liellaivu sacensības", aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes pārstāve Dita Dzene.

Sacensības tiek organizētas, lai godinātu Liepājas kā jūras un ostas pilsētas vēsturi un tradīcijas. Tās norisināsies 14.jūlijā no plkst.13 Liepājas Tirdzniecības kanālā pie jahtu ostas piestātnes. Dalībnieki aicināti pieteikties līdz 13.jūlijam vai līdz brīdim, kad būs pieteikušās 20 komandas. Komandai jābūt piecu cilvēku sastāvā.

Sacensību nolikums un elektroniskā pieteikuma anketa pieejama Liepājas pašvaldības mājaslapā.

Sacensībās tiks vērtēts arī komandas izskats un atraktivitāte, tomēr galvenais vērtēšanas kritērijs būs dalībnieku sportiskā varēšana pēc iespējas ātrāk veikt distanci. Airēšanas sacensības notiks ar kuršu vikingu liellaivām. Komandām būs jāveic 200 - 250 metrus gara distance Liepājas Tirdzniecības kanālā. Tiem, kuri vēlēsies pirms tam labāk iepazīt liellaivas, būs iespēja veikt treniņbraucienus Ālandes upē 6.jūlijā no plkst.18 līdz 22, kā arī 8.jūlijā no plkst.12 līdz 17 Grobiņā, Pīlādžu ielā 1.

Kuršu Vikingu liellaivu sacensību godalgoto vietu ieguvēji saņems ceļojošo kausu un dažādas balvas. Tiks apbalvota arī komanda ar visatraktīvāko noformējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)