Banner 980x90

Liepājā lielai daļai māju vēl nav atslēgta apkure

Ventspils, 3.maijs, LETA. Liepājā lielai daļai māju vēl nav atslēgta apkure, bet apkures sezonu noslēguši 56% no visiem SIA "Liepājas enerģija" klientiem, aģentūru LETA informēja "Liepājas enerģijas" pārstāve Agija Tērauda.

"Lai gan aprīļa pēdējā dienā sagaidījām īsti vasarīgu laiku un pērkona negaisu, tomēr diennakts vidējā gaisa temperatūra aprīlī reti pārsniedza +10 grādu atzīmi, un liela daļa pilsētnieku turpina izmantot siltumapgādes pakalpojumu," informēja Tērauda. Šodien apkures sezonu noslēdz 16 no kopumā 42 Liepājas izglītības iestādēm.

Atsevišķi klienti siltumapgādes pakalpojuma izmantošanu pārtrauca jau aprīļa vidū, bet tieši aprīļa pēdējo nedēļu var uzskatīt par brīdi, kad pilsētā pakāpeniski sāka noslēgties apkures sezona, skaidroja Tērauda. Līdz šodienai apkures sezonu noslēguši klienti 549 dzīvojamajās, izglītības iestāžu un komercobjektu ēkās. Lielākā daļa no šīm ēkām ir SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs" pārvaldītas ēkas - līdz šim apkure atslēgta 75% no visām ēkām, ko pārvalda šis apsaimniekotājs. Savukārt visnesteidzīgāk apkures sezonu noslēdz privātmāju īpašnieki.

Aizvadītais mēnesis bijis siltākais aprīlis pēdējo četru gadu laikā. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajiem datiem, vidējā aprīļa diennakts temperatūra bija +7,5 grādi, bet pirms gada aprīlī tie bija +4,3 grādi. Aprīlī liepājnieki patērējuši 16 455 megavatstundas siltumenerģijas, kas ir par 55% mazāk nekā martā.

"Liepājas enerģija" aicina iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt pilnīgas apkures atslēgšanas nepieciešamību un iesaka izmantot ēku iekšējo siltummezglu nodrošinātās priekšrocības – ja siltummezglā pareizi ieregulēti attiecīgie parametri, tad, āra gaisa temperatūrai sasniedzot ieregulēto atzīmi, apkures sistēma automātiski atslēgsies un ēka netiks apkurināta, savukārt, āra gaisa temperatūrai pazeminoties, sistēma atkal ieslēgsies un mājokļos tiks nodrošināta komfortabla temperatūra. Lai gan apkures sezona tuvojas noslēgumam, tieši katras mājas iedzīvotāji un namu apsaimniekotāji paši nosaka brīdi, kad atslēgt apkuri ēkai, skaidroja Tērauda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)