Banner 980x90

Liepājā notiks festivāla "Via Baltica" filmu seansi

Ventspils, 22.aug., LETA. Festivāla "Via Baltica" programmā šonedēļ Liepājā paredzēti trīs bezmaksas filmu seansi, aģentūru LETA informēja festivāla direktore Dace Bluķe.

Kino seansos, kas notiks Liepājas radošajā telpā "Ideju bode", tiks demonstrētas divas dokumentālās un viena spēlfilma par tēmām, kas skar pretošanos padomju režīmam un alkām pēc brīvības.

23.augustā plkst.17 būs skatāma dokumentālās triloģijas "Savējie sapratīs" pirmā daļa. Filma, kuras režisori ir Kristians Luhaers, Mareks Bērents un Igors Linga, stāsta par pagājušā gadsimta 60. - 80.gadu latviešu rokmūziķiem, kuri, spītējot cenzūrai un aizliegumiem, atļāvās publiski paust latviešu tautas alkas pēc brīvības un neatkarības.

24.augustā būs skatāmas divas filmas. Plkst.17.30 skatītāji aicināti uz dokumentālās filmas "Degošais" seansu. Režisors Jānis Putniņš savā filmā stāsta par matemātiķi, kādreizējo Latvijas Universitātes studentu Iļju (Elijahu) Ripsu, kurš 20 gadu vecumā Rīgas centrā mēģināja sadedzināties, tādējādi paužot protestu pret Padomju Savienības aktivitātēm Čehoslovākijā.

Plkst.19 būs skatāma spēlfima "Senekas diena". Filma stāsta par 1989.gadu - pēdējo padomju ēras gadu Viļņā, kad trīs draugi nodibina Senekas brālību. Mīlas trijstūris izjauc brālību laikā, kad visa tauta saliedējas un sadodas rokās, izveidojot Baltijas ceļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)