Banner 980x90

Liepājā notiks pianista Andreja Osokina meistarklases

Ventspils, 9.maijs, LETA. Liepājā šonedēļ notiks pianista Andreja Osokina meistarklases, aģentūru LETA informēja Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) direktore Inga Auziņa.

Meistarklasēs 9.maijā un 10.maijā piedalīsies un savas prasmes pilnveidos Liepājas, Pāvilostas un Nīcas mūzikas skolu audzēkņi.

Lai nodrošinātu rezultatīvāku saturisko piedāvājumu, LMMDV meistarklases tiek rīkotas kā cikls – regulāras mācību stundas un prakse trīs reizes mācību gadā.

"Meistarības pilnveide klavierspēles audzēkņiem šī brīža darba tirgus situācijā ir ļoti nozīmīga. Reālā situācija liecina, ka ne tikai Liepājā un reģionā, bet arī visā Latvijā ir akūts labu koncertmeistaru un visu izglītības līmeņu skolotāju iztrūkums. Tādēļ īpaši svarīgi šo problēmu risināt nekavējoties, lai nodrošinātu nozares sabalansētu attīstību," uzsvēra LMMDV projektu vadītāja Irita Kalēja.

Osokins meistrklasēs audzēkņus gan profesionāli pilnveidos, gan arī motivēs mūziķa karjerai. Savukārt pedagogiem būs iespēja paplašināt apmācību metodes, pilnveidot zināšanas un prasmes profesionālajā jomā, skaidroja LMMDV.

"Osokins ir ne tikai izcils pianists, bet arī kolosāls pedagogs. Viņa prasme būt vienkāršam, labsirdīgam, pozitīvam, iedvesmojošam apvienojumā ar profesionālo meistarību stundās un meistarklasēs ir vienreizēja. Es ļoti priecājos, ka Osokins piekrita šajā mācību gadā būt kopā ar LMMDV kolektīvu, gan vadot individuālās stundas, gan sniedzot meistarklases plašākai auditorijai, galvenokārt, reģiona mūzikas skolu klavierspēles skolotājiem un audzēkņiem. Viņš ir piemērs un iedvesmas avots mūsu bērniem un jauniešiem laikmetā, kad akadēmiskā mūzika meklē vietu starp džezu, popu un citām modes tendencēm," uzsvēra LMMDV klavierspēles programmas vadītāja Līga Elere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)