Banner 980x90

Liepājā notiks Sirds veselības diena

Ventspils, 14.maijs, LETA. Liepājas pašvaldība sadarbībā ar pacientu biedrību "ParSirdi.lv" Liepājā organizēs Sirds veselības dienu, aģentūru LETA informēja Liepājas domē.

Pasākums ar devīzi "Sirds mazspēja - zini un rīkojies!" norisināsies 17.maijā no plkst.16 līdz 19 Liepājas tirdzniecības centrā "Ostmala". Tā mērķis ir izglītot Liepājas iedzīvotājus par sirds mazspēju un sirds un asinsvadu veselību, kā arī sniegt iespēju bez maksas noteikt sirds veselības riskus.

Ik gadu maijā pasaulē atzīmē Sirds mazspējas dienu. Šogad 40 pasaules pilsētās, tostarp Liepājā, tiek rīkota starptautiska kampaņa "Sirds mazspēja - negaidi un rīkojies!", aicinot cilvēkus pievērst sabiedrības uzmanību sirds mazspējas profilaksei, pārbaudīt sirds veselību un nepieciešamības gadījumā savlaicīgi vērsties pie ārsta.

Sirds veselības dienā bez maksas būs iespējams izmērīt asinsspiedienu un pulsu, noteikt holesterīna un cukura līmeni asinīs, saņemt kardiologu konsultācijas par sirds mazspēju un sirds un asinsvadu slimību profilaksi, kā arī saņemt izglītojošus materiālus.

Lai pasākuma ietvaros veiktie holesterīna un glikozes līmeņa asinīs mērījumi būtu pēc iespējas precīzāki, ieteicams divas līdz trīs stundas pirms pasākuma neēst un nedzert, izņemot ūdeni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)